Katten ter adoptie

Naast honden bieden wij ook katten ter adoptie aan.

Vaak worden deze katten als heel jong kitten op straat gevonden en een groot deel is dan ook met de fles groot gebracht. Alle katten die we aanbieden worden in spanje in huiselijke kring opgevangen. De meeste van deze gastgezinnen hebben nog meer katten en vaak ook honden en dit maakt dat de meeste katten en kittens heel goed gesocialiseerd zijn.

Voordat de katten naar nederland komen worden ze volledig gevaccineerd, gechipt, krijgen ze een paspoortje en zijn ze ontwormd en ontvlooid. Katten ouder dan 7 maanden worden ook gecastreerd en getest op FIV en FeLV.

Adoptiebedrag

Het adoptiebedrag is € 175,00.

Dit adoptiebedrag is opgebouwd uit de volgende componenten:

– chippen (inclusief registratie bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG)
– enten
– ontwormen en ontvlooien
– algemene gezondheidscontrole door een dierenarts voor vertrek uit Spanje
– bloedtesten op FIV/FeLV (indien de kat ouder is dan 7 maanden)
– castratie (indien de kat ouder is dan 7 maanden)
– kosten transport
– bijdrage aan het asiel

Adopteren in België is zeker ook mogelijk, het enige is dat u zelf verantwoordelijk bent voor het registreren van de chip. Daarnaast moet een kitten binnen 30 dagen na aankomst in België verplicht gecastreerd worden.

Beschikbare katten

De adopties van de katten wordt gecoördineerd door Meike. Zij woont in spanje, maar spreekt gewoon Nederlands (ook Engels, Duits en Spaans). Aangezien het aanbod van katten groot is en adopties soms heel hard gaan, staan zij niet apart op onze website vermeld.
Heeft u interesse in een kat, kijk dan op de facebookpagina  Katjes ARCA ter adoptie voor het actuele aanbod van katten en kittens. Mocht u geen facebook hebben, dan kunt u ook gewoon een mailtje sturen naar katjesarca@gmail.com, dan verwijzen wij u door naar Meike.