Albus

Ras: podenco-kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 11-2020

Grootte: 60-65cm

Beschrijving:

Begin december is er een moederhond met een nestje pups gevangen bij een verlaten finca. Ze waren daar al zeker een week, maar het heeft even gekost voor ze gevangen konden worden. De pups waren toen een week of vier oud, 4 reutjes, 4 teefjes. Mama is een volle podenco, papa is onbekend, gezien de pups allemaal hangende flaporen hebben, is de kans groot dat paps iets pointerachtigs is geweest.

De pups groeien op in het asiel. Daar worden ze door de vrijwilligers zo goed mogelijk gesocialiseerd en worden ze, nu ze ouder zijn, ook meer gewend gemaakt aan de buitenwereld. Het zijn pups zonder trauma’s, maar die wel nog echt met het huiselijke leven kennis moeten maken. Ze kunnen bij kinderen en bij katten geplaatst worden.

We verwachten dat ze uit gaan groeien tot flinke honden en gezien de waarschijnlijke mix van rassen gaan het ook energieke honden worden. Ze zoeken dus allen een sportief gezin die lekker met ze aan de slag zullen gaan.

Update 6/2021: Albus is inmiddels uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen puber. Hij doet het goed in het asiel, is een echte allemansvriend en speelt graag met zijn twee broers. Het wordt tijd dat hij het asiel gaat verlaten en een eigen huisje krijgt.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 2/2/2021)