Alma

Ras: duitse herder

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2017

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Alma is een jonge duitse herder teef die in arca is beland nadat ze gevonden is. Vermoedelijk heeft ze aan de ketting gelegen of als erfhond gediend.

Alma is een speelse jonge hond die het liefst heel de dag met ballen en speeltjes in haar bek loopt. Ze wil graag wat te doen hebben en daardoor kan ze erg onrustig zijn in haar kennel. Ze wordt daarbij regelmatig gecorrigeerd door haar oudere kennelgenootjes en dit accepteert ze gelukkig goed. Maar het leven in de kennel is echt niks voor haar en ze wil heel graag een baas die haar iets te doen geeft.

Update 19/11: Alma is sinds een paar dagen in Nederland, ze woont daar samen met drie andere honden in een gezin. Ze doet het heel goed en heeft zich al goed aangepast.
Alma is in september positief getest op hartworm, daarvoor is ze inmiddels ook al behandeld. De behandeling is goed gegaan, al is ze wel wat mager geworden. Ze eet gelukkig goed, en we verwachten nu de stress van het asielleven voorbij is en de wormen uit haar lijf zijn, dat ze weer snel op krachten gaat komen.

Alma is een echte herder die graag wil werken voor de baas, ze zoekt dan ook een actief iemand die lekker met haar aan de slag gaat. Het doen van een cursus of sport zou leuk voor haar zijn. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com