Alvin

Ras: kruising (podenco – jachthond)

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2013

Grootte: 45-50cm

Beschrijving:

Alvin is een week of twee naar het asiel gebracht door twee vrouwen. Zij woonden op een finca in het buitengebied en gaven aan dat Alvin al een paar weken elke dag bij hun kwam eten, maar dat ze er eigenlijk niet voor konden zorgen. Om te zorgen dat hij niet in verkeerde handen terecht zou komen hebben ze hem naar het asiel gebracht. Uit de reactie van de hond op het vertrek van de mensen en de manier waarop het verhaal verteld werd, bestaat echter het vermoeden dat dit niet het juiste verhaal is, en Alvin gewoon hun eigen hond was en ze om wat voor reden dan ook van hem af wilden.

Alvin is een rustige hond. Hij is nog wat angstig en onzeker, maar dat komt deels ook omdat hij moet wennen aan het asielleven. Veel honden die huishond zijn geweest hebben tijd nodig om te wennen aan het leven in een kennel en het geblaf en de prikkels die daarbij horen.

Hoe zijn verleden er precies uit heeft gezien weten we niet, maar we zoeken voor hem een rustig gezin die dat niet erg vind en hem rustig de tijd geeft om te wennen aan het huiselijke leven en alles wat daarbij hoort. Het kan zijn dat Alvin jachtinstinct heeft en ook na training niet los gaat kunnen lopen. (input 15/12/2020)

Update 19/10/2021
Alvin verblijft sinds een week in een gastgezin. Het gastgezin omschrijft hem als een hele lieve knuffelkont die zich in korte tijd goed heeft aangepast aan het huiselijke leven.

Alvin ontpopt zich als een vrolijk en nieuwsgierig ventje met een lief bescheiden karakter. Hij doet het heel goed in huis en is al goede vriendjes met de andere hond die het gezin heeft. Ze liggen graag samen op een kussen en steeds vaker dagen ze mekaar uit om te gaan spelen.
Verder is Alvin in huis een rustige hond. Hij heeft wel de neiging om veel achter het baasje aan te lopen, dus duidelijke regels zijn wel belangrijk om te zorgen dat hij geen verlatingsangst ontwikkeld. Op dit moment kan hij prima (samen met een andere hond) een paar uur alleen thuis blijven.

Buiten loopt hij prima mee aan de lijn. Hij is nieuwsgierig naar de wereld om hem heen en is niet bang voor verkeer of andere harde geluiden. Hij heeft wel wat jachtinstinct en ziet elk wegvliegend vogeltje. Tijdens het wandelen in het bos checkt hij echter wel heel regelmatig of zijn baasje nog in de buurt is, en we verwachten dan ook dat hij na gewenning en met wat training wel los gaat kunnen lopen.
Als hij buiten vreemde honden tegenkomt reageert hij rustig. Naar vreemde mensen toe is hij wat afwachtend, maar als hij rustig benadert wordt, dan laat hij zich ook graag aaien. In het gezin waar hij woont zijn twee tienerkinderen aanwezig. Buiten op straat is hij nieuwsgierig naar jongere kinderen.
Hij woont op dit moment niet met katten samen, maar heeft in spanje wel een tijdje in een gastgezin met katten gewoond, en toen deed hij niks naar de daar aanwezige katten.

Alvin zoekt een rustige baas die hem met zachte hand verder opvoed en lekkere lange wandelingen met hem wil gaan maken. Een hondenvriendje zou hij leuk vinden, maar is niet essentieel. Alvin is in de buurt van Eindhoven te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com