Alvin

Ras: kruising (podenco – jachthond)

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2013

Grootte: 45-50cm

Beschrijving:

Alvin is een week of twee naar het asiel gebracht door twee vrouwen. Zij woonden op een finca in het buitengebied en gaven aan dat Alvin al een paar weken elke dag bij hun kwam eten, maar dat ze er eigenlijk niet voor konden zorgen. Om te zorgen dat hij niet in verkeerde handen terecht zou komen hebben ze hem naar het asiel gebracht. Uit de reactie van de hond op het vertrek van de mensen en de manier waarop het verhaal verteld werd, bestaat echter het vermoeden dat dit niet het juiste verhaal is, en Alvin gewoon hun eigen hond was en ze om wat voor reden dan ook van hem af wilden.

Alvin is een rustige hond. Hij is nog wat angstig en onzeker, maar dat komt deels ook omdat hij moet wennen aan het asielleven. Veel honden die huishond zijn geweest hebben tijd nodig om te wennen aan het leven in een kennel en het geblaf en de prikkels die daarbij horen.

Hoe zijn verleden er precies uit heeft gezien weten we niet, maar we zoeken voor hem een rustig gezin die dat niet erg vind en hem rustig de tijd geeft om te wennen aan het huiselijke leven en alles wat daarbij hoort. Het kan zijn dat Alvin jachtinstinct heeft en ook na training niet los gaat kunnen lopen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 15/12/2020)