Angel

Ras: kruising border collie

Geslacht: teef

Geboortedatum: 12-2019

Grootte: volwassen rond de 50cm

Beschrijving:

Angel is samen met haar broers en zussen afgegeven door een boer. Haar moeder is een kruising mechelse herder – border collie, vader is onbekend. De boer was niet blij met het nest en wilde ze eigenlijk vermoorden. Daar hebben we gelukkig een stokje voor kunnen steken en hebben de pups over kunnen nemen.

Helaas hadden ze weinig weerstand en is heel het nest erg ziek geworden nog voor we de kans kregen om ze te vaccineren. Slechts drie van de acht hebben het overleefd, Boots (stippelpoten), Bertie (zwart-wit) en Angel (helemaal zwart).

Nu doen de drie het goed, ze zijn speels, eten goed en groeien goed. Ze groeien op in een pleeggezin met andere honden, pups, katten en geiten. Ze worden goed gesocialiseerd en zijn vrolijk en vriendelijk naar mensen toe.

Update 6/2020: Angel is sinds een week in Nederland in een opvanggezin met kinderen en een andere hond. Ze doet het daar heel goed en vind het heerlijk om met de andere hond te spelen. Ze is erg zachtaardig van karakter.
Buiten vind ze alle nieuwe dingen wel nog een beetje spannend en daarbij zoekt ze steun bij haar baas en de andere hond. Dit gaat helemaal goed komen, maar ze heeft daar wel wat tijd voor nodig om haar zelfvertrouwen verder op te bouwen. Ze loopt keurig netjes aan de riem en de verwachting is dat ze op termijn wel los gaat kunnen lopen.
We weten dat er border collie in haar zit, maar zeer waarschijnlijk ook wel wat labrador gezien haar uiterlijk. Ze gaat nog iets groeien, maar niet veel meer.

Angel zoekt een rustig gezin die haar de tijd geeft om te wennen aan het leven in Nederland. Een andere hond, katten of kinderen zou ze alleen maar leuk vinden. En het doen van een cursus met haar is aan te bevelen. Angel is in zuid-limburg te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 2/3/2020)

6mnd oud