Anya

Ras: podenco-kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 1-2018

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Anya is aan de poort van het asiel vastgebonden gevonden. Er zat een briefje en een zakje voer en twee flessen water bij haar. Op het briefje stond, sorry, we gaan samen wonen en kunnen haar niet mee nemen.

Anya heeft de eerste dag in het asiel alleen maar gehuild, zoekende naar haar baasjes. Inmiddels is ze gelukkig wat rustiger en begint ze te wennen aan de drukte en de rumoer van het asiel.

Anya is lief naar vreemde honden, maar vind ze wel wat spannend. Ze is erg mensgericht en loopt netjes mee aan de lijn. Ze houdt van knuffels.

Anya zoekt een leuk gezin waar ze als hond alleen alle aandacht krijgt die ze verdiend. Ze heeft eerder een huisje gehad, dus de verwachting is dat ze snel zal wennen aan het huiselijke leven.

Update 3/2019: Anya zit inmiddels al weer even bij arca en heeft zich er gelukkig bij neergelegd dat haar baasjes niet meer terug komen. Ze zit in een drukke kennel met grote speelse honden en voelt zich daar helemaal thuis. Anya is een energieke dame,  maar daarnaast ook een enorme knuffelkont.

We zoeken voor haar een sportieve baas die haar lekker overal mee naartoe neemt. Een cursus zou leuk voor haar zijn.

Update 7/2020: Anya zit sinds een week of 3 in de opvang in Nederland. Haar opvangbaasje omschrijft haar als een lieve hond met een stevig karakter.  Qua rassen is ze waarschijnlijk een kruising van podenco en iets van labrador of pointer en mogelijks ook een vleugje stafford, een heerlijke mengelmoes dus.

Anya is een baasgericht hondje die graag wat wil doen voor en met de baas en ze is ook goed voergericht. Haar pleegbaasje heeft een eigen uitlaat en oppasservice en ze kan het goed vinden met de vreemde hondjes die ze daarbij tegen komt. Ook naar katten kijkt ze niet om. Ze mag heel de dag met haar baasje mee naar het werk en ook mee naar bv een terrasje vind ze allemaal prima. 

Alleen thuis blijven is dan ook iets minder haar ding en vergt nog wel een tikkeltje training. Ze blaft niet en maakt niks kapot, maar ze is wel wat onrustig en ligt echt te wachten tot haar baasje weer thuis komt. In huis is ze verder een rustige hond en vind ze het heerlijk om ‘s avonds lekker lui op de bank te liggen.

Ze vind het leuk om mee te gaan met een longboard en zal het ook leuk vinden als een nieuw baasje met haar zou gaan hardlopen of fietsen. Ze luistert prima en kan ook heel goed los lopen. 

Anya zoekt een sportieve baas de leuke dingen met haar gaat ondernemen. Hele kleine kinderen vind ze wel wat spannend, maar tienerkinderen als maatje zou ze wel prima vinden.  Anya is in Den Bosch te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Anya is op afstand geadopteerd door Sharon, Wessel en Nick