Appey

Ras: podenco

Geslacht: teef

Geboortedatum 2019

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Veel van onze gastgezinnen wonen in het buitengebied. In deze tijd van het jaar wordt daar veel gejaagd en afgelopen zondag was dat inderdaad ook het geval. Heel de dag waren er schoten te horen en de honden van het gasgezin waren heel de dag erg onrustig en blafferig. Toen ‘s avonds de schoten waren opgehouden bleven de honden onrustig en blaffen en toen Carles aan de poort ging kijken stond daar ineens een podenco. Vermoedelijk was hij van de jagers die die middag aan het jagen waren geweest en was ze hun kwijt geraakt. Hij deed de poort open en ze liep zo naar binnen toe, haar vrijheid tegemoet!

Appey heeft hij haar genoemd, van het engelse appearence, verschijning. Appey is een lieve hond. Ze leeft nu samen met volwassen honden, pups en katten en ze is heel sociaal. Naar mensen toe is ze iets onzeker, maar dat is iets wat wat tijd nodig heeft.

Appey zoekt een sportieve baas die lekkere lange wandelingen met haar gaat maken. Hou er wel rekening mee dat ze voor de jacht gebruikt is, en dat ze dus een flinke portie jachtinstinct zou kunnen hebben en ze naar alle waarschijnlijkheid alleen los gaat kunnen op omheinde losloopgebieden en niet zomaar in het bos of in een park. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 26/11/2020)