Appie

Ras: breton spaniel

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2017

Grootte: ca 45cm

Beschrijving:

 

Appie komt oorspronkelijk uit Spanje, hij is daar op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Dit type hond wordt in de omgeving van het asiel veel gebruikt voor de jacht op eenden, dus waarschijnlijk is hij van een jager geweest en is hij afgedankt omdat hij niet goed genoeg was.

Appie is in maart 2019 naar Nederland gekomen en na een korte periode in een opvanggezin is hij geadopteerd. Helaas bleek de spreekwoordelijke klik met het adoptiegezin er niet te zijn en daarom is hij in juli 2019 herplaatst. Bij zijn huidige baas doet Appie het fantastisch, maar wegens privéomstandigheden krijgt hij helaas niet meer de liefde en aandacht die hij verdient. Daarom heeft zijn baasje met heel veel pijn in zijn hart besloten dat het beter voor Appie is dat we op zoek gaan naar een ander huisje.

Appie is een hele lieve, vrolijke hond, die tegelijkertijd ook zachtaardig en gevoelig is. Appie is een energiek mannetje die veel beweging nodig heeft, maar als hij die krijgt is hij in huis heerlijk rustig. Hij is een ideale hond voor een sportieve baas die het leuk vindt om lange wandelingen te maken of lekker met hem te gaan hardlopen of fietsen. Hij kan buiten goed los lopen en houdt zijn baas steeds in de gaten. Hij heeft geen jachtinstinct en gaat niet zelf op zoek naar konijnen of andere dieren, maar als hij een konijn ziet kan hij er wel achteraan gaan (nog nooit iets gepakt). Appie is keurig zindelijk en kan zodra hij gewend is in zijn nieuwe huis prima een paar uurtjes alleen blijven.

Appie zou prima in een gezin met kinderen geplaatst kunnen worden. Hij heeft met een kat samengeleefd en dat ging goed. Een huis met een tuin heeft de voorkeur zodat hij daar lekker met zijn tennisbal kan spelen. Een omgeving met natuur in de buurt zou helemaal ideaal zijn.

Dit is wat de huidige baas van Appie schrijft:
“Appie is een blij ei die graag komt kroelen en soms nog denkt dat hij een schoothondje is. Hij komt dan ook graag bij je op de bank liggen, al vindt hij zijn eigen kussen ook heerlijk, en zoekt hij thuis ook de rust op.

Het liefst rent hij uren achter zijn tennisbal aan, en is altijd in voor een wandeling of fietstocht. Andere honden interesseren hem niet zoveel, en loopt hij meestal omheen. Al heeft hij wel zijn vaste speelmaatjes.

Het is een energiek beestje vol met liefde, dat de tijd nodig zal hebben om te wennen aan een nieuwe omgeving/baas. Hij kan in het begin onzeker overkomen in een nieuwe omgeving. Het is dan ook een nodig dat zijn nieuwe baasje hier geduldig mee omgaat. Thuis gaat hij rustig op z’n plekje liggen, vanaf waar hij z’n baasje goed in de gaten houdt.”

Appie zoekt een liefdevol thuis waar hij net als bij zijn andere baasjes lekker kan genieten van een huiselijk leven. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 05/2022)