Appie

Ras: breton spaniel

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2017

Grootte: ong 45cm

Beschrijving:

Appie is een vrolijke breton spaniel van ongeveer een jaar oud. Hij is op straat gevonden en naar arca gebracht. Bretonnetjes worden in deze omgeving heel veel gebruikt voor de jacht op eenden, dus vermoedelijk komt hij ook bij een jager vandaag en was hij niet goed genoeg.

Appie is een vrolijk ventje, kan het goed vinden met zijn kennelgenootjes en speelt er vrolijk op los.

Appie zoekt een sportieve baas die lekker met hem wil gaan hardlopen en fietsen. Een cursus zou heel leuk voor hem zijn.

Update 18/3

Appie is sinds zaterdag in Nederland. Het opvanggezin omschrijft hem als een heel lief en gevoelig hondje. Een hond die je echt met zachte hand moet opvoeden. Aan de lijn lopen vond hij de eerste dag heel erg spannend, maar dat gaat inmiddels al stukken beter.

Hij is heel lief en zachtaardig naar andere honden toe. Hij zit in een opvanggezin met andere honden en konijnen. Hij speelt graag en dan lijken zijn benen wel van elastiek, hij is erg atletisch en soepel gebouwd. Hij slaapt op het moment nog veel, en is erg moe van alle indrukken die hij hier in nederland opdoet.

Update 1/6

Appie is geadopteerd geweest, maar helaas terug gekomen. De spreekwoordelijke klik was er niet en zowel de adoptanten als Appie werden er niet gelukkig van. Nu is Appie terug bij het opvanggezin waar hij eerder al verbleef. Gelukkig is het alsof hij twee weken uit logeren is geweest en is er niet veel aan hem veranderd.

Appie is een energieke hond die graag veel wandelt en het daarbij ook leuk vind om met een balletje te spelen. Hij heeft geen jachtinstinct en hij luistert heel erg goed, je hoeft maar te roepen of appie staat weer naast je. In huis is hij rustig en lief, gewend aan een bench en prima zindelijk. Hij kan het goed vinden met de andere honden en heeft respect voor de (loslopende) konijnen. Hij kan ook prima met katten.

Appie zoekt een leuke sportieve baas die veel met hem gaat wandelen. Iets van jachttraining zou hij ook erg leuk vinden. Het is wel een hondje die je met zachte hand verder op moet voeden. Een hondenvriendje zou leuk voor hem zijn, maar is niet essentieel.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Update 2/2021: Wegens scheiding moet Appie helaas herplaatst worden. Meer info over zijn karakter en nieuwe foto’s volgen.