Ariel

Ras: kruising

Geslacht: teef

Grootte: volwassen 45-50cm, 12-15kg

Geboortedatum: 1-2021

Beschrijving:

Afgelopen week is er een nieuw nest binnen gekomen. De baasjes van de ouderhonden konden geen nieuwe baasjes voor de pups vinden en hebben ze daarom naar arca gebracht ter bemiddeling.
De pups zijn tot ong 12 weken leeftijd bij mama geweest, nu groeien ze verder op in een pleeggezin.

In het pleeggezin zijn zowel andere honden, andere pups als katten aanwezig. Daarnaast zijn er geiten en kippen op de boerderij, al zitten deze wel achter een hek. De pups worden zo goed als mogelijk gesocialiseerd.
Mama is een kruising met wat jachthondenbloed in zich, papa is een stevige herdermix. De pups zullen uitgroeien tot flinke middelmaten van 20-25kg. Het gaan sportieve hondjes worden die ook wel baasjes zoeken die leuke dingen met ze gaan ondernemen.

Update 7/2021: Ariel is sinds een week in Nederland. Ze woont momenteel in een gastgezin met andere honden en katten in de buurt van rotterdam.

Ariel ontpopt zich als een speels en ondeugend meisje die de wereld aan het ontdekken is. Daarbij gesteund door de andere honden in het gezin is het een stoere dappere dame. Buiten zijn sommige dingen nog wel nieuw en daarmee wat spannend, maar daar stapt ze snel overheen en ze leert snel.

Ariel is gek op mensen en kinderen en wordt heel graag geknuffeld. Ze heeft de bank al ontdekt en als je gaat zitten kruipt ze het liefst bij je op schoot. Ze slaapt ‘s nachts in een bench en dat gaat goed. Ze is nog niet veel alleen thuis geweest, maar ze lijkt geen verlatingsangst te hebben, en als je dit rustig aan opbouwt, verwachten we geen problemen.
Buiten loopt ze netjes aan de lijn. Op dit moment is alles, van een vallend blaadje tot een andere hond, nog interessant en daarom loopt ze nog niet los. Na gewenning en training verwachten we wel dat ze prima los gaat kunnen lopen (op plaatsen waar dat veilig is)

Ariel is nog een echte pup, ze moet op regelmatige tijden uitgelaten worden om ongelukjes te voorkomen en ze durft nog regelmatig ergens haar tandjes in te zetten. Daarnaast is ze heerlijk ondeugend en zal ze nog verder opgevoed moeten worden.

Ariel is de kleinste van het nest en zal waarschijnlijk niet zo groot worden als haar broers en zussen, ze weegt nu ongeveer 8kg en we verwachten dat ze volwassen ergens zo rond de 12-15kg uit gaat komen. Ze is wel gewoon gezond, eet goed en is vrolijk en actief.

Dit vrolijke meisje zoekt een leuk sportief gezin die leuke dingen met haar wil gaan ondernemen. Het volgen van een cursus op een hondenschool zou leuk zijn voor haar. Een hondenvriendje zou ze wel heel leuk vinden, maar is niet essentieel. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 18/4/2021)