Babs

Ras: sabueso-kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 8-2016

Grootte: 45-50cm (lang lijf, korte pootjes)

Beschrijving:

Babs is een lieve vrolijke meid van ongeveer 2 jaar oud. Ze is gevonden en naar arca gebracht, over haar verleden weten we dus verder niks.

Ze heeft zeker iets van een sabuesa in zich, een ras wat behoort tot de lopende en zwetende honden, mogelijks met nog wat anders er doorheen. Sabuesa’s zijn eigenwijze honden met een groot uithoudingsvermogen die veel beweging nodig hebben.

In de kennel is ze sociaal met andere honden, ze speelt graag met ze, maar kan zich ook prima alleen vermaken met een stokje of balletje. Ze is lief naar mensen en komt graag een knuffeltje halen.

Babs is positief getest op leishmania, zij krijgt hiervoor medicatie en heeft zelf verder nergens last van. Mits regelmatig gecontroleerd en adequaat behandeld, kunnen honden hier oud mee worden.

Update 3/2019: bij ons bezoekje aan het asiel hebben we ook kennis gemaakt met Babs. In de kennel is babs een heerlijke rustige dame die zich niks aantrekt van de andere drukke honden die met een bal aan het spelen zijn. Babs komt liever met je knuffelen en kroelen. Het is een erg zachtaardige en lieve hond, een mooie en evenwichtige dame.

We hebben haar ook meegenomen aan de lijn voor een wandeling buiten het asiel. Ze passeert prima en rustig de andere kennels waar de andere honden aan het hek staan te blaffen. Eenmaal buiten het asiel rook ze wel van alles en nog wat en was haar neus continu aan de grond. Een nieuwe baas moet dus wel rekening houden met wat jachtinstinct en het zal waarschijnlijk wel wat training kosten voor ze los kan in een niet omheind gebied.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Babs wordt gesponsord door Judith Pinckaers