Baco

Ras: podencomix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 8-2019

Grootte: volwassen 40-45cm

Beschrijving:

ARCA kreeg een oproep of ze de politie wilden helpen met een inval. In een schuur hadden ze namelijk een aantal verwaarloosde honden gevonden. Een paar honden bleken er 21 te zijn, 6 pups en de rest volwassen honden. Ze werden daar waarschijnlijk gehouden om honden voor jagers te fokken.

Barbie, Betsie, Bono en Baco waren 4 a 5 weken oud toen ze daar weggehaald werden. Ze groeien nu op in een pleeggezin waar ze goed gesocialiseerd worden. Er zijn katten in het opvanggezin aanwezig evenals andere pups en honden.

Update 10/2019: Baco is helaas de enige overlevende van het nest. De andere pupjes hebben parvo gekregen en zijn helaas gestorven. Dit heeft vermoedelijk te maken met de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zijn opgegroeid.
Baco doet het nu goed, hij is mooi op gewicht en is een vrolijk en vriendelijk hondje.

Baco zoekt een leuk gezin waar hij verder op mag groeien, hij kan vanaf eind november-begin december reizen.

Update 11/2021
Baco is in december 2019 als jonge pup geadopteerd. Helaas is hij nu, ruim 2 jaar later, door omstandigheden weer ter adoptie. Baco heet nu Mauro.

Mauro is uitgegroeid tot een energieke hond van ruim twee jaar oud. Hij woont in een gezin met jonge kinderen en twee andere honden.
Het gezin omschrijft hem als een sportieve hond die dagelijks voldoende moet bewegen om zijn energie kwijt te kunnen. Hij houdt van lange wandelingen en speelt graag met andere honden. Wel is hij daarbij wat onzeker en kent hij zijn plaats niet zo goed, waardoor spelen met de andere reu in het gezin nu regelmatig eindigt in ruzie.

Mauro heeft flink wat jachtinstinct en kan daarom tijdens een wandeling niet los lopen. Hij is wel intelligent en kent verschillende commando’s, maar op het moment dat hij wildgeur in zijn neus krijgt, doen zijn oren niet meer waar ze voor gemaakt zijn en is het baasje niet belangrijk meer. Hij kan om diezelfde reden ook niet met katten.

Mauro is gewend aan jonge drukke kinderen en daar is hij ook echt super lief naar. Hij kan prima eventjes alleen thuis blijven en is gek autorijden. Wel durft hij te blaffen wanneer er iemand voorbij loopt of de postbode langs komt.

Mauro zoekt een sportieve baas die hem voldoende aandacht en beweging geeft en hem de uitdagingen kan bieden die hij nodig heeft. Een cursus op een hondenschool of iets van hondensport zou dan ook aan te bevelen zijn. Mauro zou prima als hond alleen geplaatst kunnen worden. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Mauro als pup in spanje:

Mauro nu, als volwassen hond, in Nederland: