Bas

Ras: labrador-herder kruising

Geboortedatum: dec 2017

Geslacht: reu

Grootte: 60 a 65cm schofthoogte

Beschrijving:

Bas is het broertje van Isa en het resultaat van een oeps-nestje (mama wordt gelukkig wel gesteriliseerd nu). Mama is kruising herder, papa een labrador.

Isa en Bas zijn nu bijna 12w oud en zullen nog volledig opgevoed moeten worden. Ze groeien op in huiselijke kring.

Update 3/2018: Bas is nu bijna 4 maanden oud en sinds anderhalve week in Nederland en hij doet het heel goed. Hij woont in een gezin met (tiener)kinderen, een andere hond en een kat. De kat vind hij best nog wel interessant, maar is wel lief voor haar. Met de andere hond gaat het ook prima en kinderen vind hij alleen maar leuk.

Bas loopt keurig netjes mee aan de lijn en begint ook goed naar zijn naam te luisteren. Hij is, op een ongelukje na, zindelijk en kan al eventjes alleen thuis blijven. Hij speelt graag met een balletje.

Bas zoekt een leuk gezinnetje die hem verder op wil voeden en hem de wereld wil laten ontdekken.

Update 10/2019

Helaas heeft Bas zijn huidige baasje moeten besluiten om Bas te herplaatsen. Bas is uitgegroeid tot een flinke en soms onstuimige hond van rond de 60-65cm schofthoogte. Mevrouw heeft reuma en kan hem niet meer aan.

Bas is daarnaast niet de makkelijkste hond. Hij heeft door zijn slechte start in Spanje te kampen met angsten en onzekerheden. Hierdoor durft hij uit te vallen naar andere honden wanneer hij aan de lijn loopt. Mevrouw is, samen met een gedragstherapeut, met hem aan de slag gegaan, maar het lukt haar zelf niet om het probleem onder controle te krijgen en aangezien ze het lichamelijk ook niet meer aan kan, is met pijn in het hart besloten om Bas te herplaatsen.

Bas zoekt een sportief gezin die veel met hem gaat wandelen en fietsen en die het liefst in een landelijke omgeving woont waar minder prikkels en andere honden zijn waar hij zich druk over moet maken. Bas kan niet bij katten geplaatst worden.

Gezien zijn onzekerheid is in overleg met dierenarts en gedragstherapeut besloten om hem voorlopig ook nog niet te castreren. Bas bevind zich nu nog bij zijn huidige gezin in de regio Utrecht, er wordt wel gezocht naar andere opvang voor hem.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com