Bjorn

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 9/2019

Grootte: ong 60cm

Beschrijving:

Bjorn is samen met zijn broer en zusjes binnengebracht bij arca nadat ze op straat gevonden waren. Ze groeien nu op in het asiel tussen de andere pups.

Aan menselijke aandacht gelukkig geen gebrek, iedereen wil met ze kroelen en knuffelen. Verder worden ze zoveel als mogelijk aan verschillende prikkels bloot gesteld en daarmee gesocialiseerd. Er zijn geen katten in het asiel aanwezig. Bjorn is een lieve speelse pup die graag met zijn nestgenootjes speelt.

Bjorn zal uitgroeien tot een flinke middelmaat van rond de 20kg en kan vanaf begin januari reizen. Hij is nu ongeveer 12 weken oud. Hij zoekt een leuk gezin waarin hij verder mag opgroeien. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (26/11/19)

Update 6/2020: Bjorn is sinds drie weken in Nederland. Hij zit in een gastgezin met meerdere honden, paarden en kippen in noord-Limburg.

Het opvanggezin omschrijft Bjorn als een grote clown. Hij is gek op mensen en kruipt helemaal in je zodra je hem aandacht geeft. Hij kan het heel goed vinden met andere honden en speelt en ravot heel graag met ze. Hij is sociaal, maar heeft twee weken terug wel een knauw gehad van een van de andere honden waardoor hij nu een litteken op zijn wang heeft.

Bjorn is qua prikkels buiten het erf om nog weinig gewend. Een rondje door het bos vind hij wel helemaal geweldig, maar bij een wandeling door de stad kijkt hij zijn ogen nog uit. Hij vindt hierin steun bij de andere honden en we plaatsen hem dan ook het liefst in een gezin waar al een andere hond aanwezig is. Hij loopt netjes aan de lijn, luistert goed, en op plaatsen waar dat veilig is, kan hij prima los lopen.

Alleen thuis blijven vind hij best moeilijk en dit is nog wel een puntje van aandacht. Ook hier is de verwachting dat dit beter zal gaan wanneer er al een andere hond aanwezig is, dan wanneer hij helemaal alleen gaat zijn. Auto rijden vind hij prima.

Bjorn zoekt een leuk gezin waarin hij verder begeleid wordt in het proces van volwassen worden. Het liefst is in het gezin al een andere hond aanwezig. Hij kan prima met katten en met kinderen, al is hij een tikkeltje lomp en onbevangen, waardoor hele kleine kinderen misschien niet de ideale match voor hem zijn.

Update 10/2020: Bjorn, nu Sasha, is begin juli geadopteerd, helaas kunnen zijn huidige baasjes hem niet bieden wat hij nodig heeft en hebben ze besloten dat hij herplaatst moet worden.

Zijn huidige baasjes omschrijven Sasha als een lieve vrolijke hond, een echte gezinshond. Hij woont samen met een andere hond en twee katten. Hij wil af en toe spelen met de katten, maar laat ze verder gewoon met rust. Met de andere hond is hij dikke maatjes en ze spelen graag. Wel kan Sasha daarbij wat lomp en onbevangen zijn.
Sasha is in huis rustig en kan heerlijk genieten van lekker knuffelen op de bank. Alleen thuis blijven gaat ook prima en hij vertoont geen tekenen van verlatingsangst. Hij kan wel wat waaks zijn.

Buiten loopt hij netjes mee aan de riem en kan ook los op plaatsen waar dat veilig is. Hij heeft geen jachtinstinct en blijft netjes bij zijn baasjes in de buurt. Er is geen cursus met hem gevolgd, maar hij kent wel de basiscommando’s. Hij reageert goed op vreemde honden en speelt graag.

Sasha zoekt een sportieve baas die lekkere lange wandelingen met hem wil gaan maken. Hij is vriendelijk naar kinderen toe, maar soms wel een beetje lomp. Een gezin met hele kleine kinderen is daarom niet ideaal. Sasha is in Hoorn te bezoeken.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com