Bonny

Ras: kruising

Geboortedatum: 8-2017

Geslacht: teef

Grootte: 35-40cm

Beschrijving:

Bonny is in januari samen met haar broer Clyde (ook nog ter adoptie) in het asiel terecht gekomen. Ze zwierven samen al een tijdje rond in Tortosa, een plaatsje daar in de buurt, en het heeft de vrijwilligers een aantal weken gekost voor ze het vertrouwen hadden gewonnen om ze te pakken te kunnen krijgen.

De eerste twee-drie maanden dat broer en zus in arca zaten waren ze onbenaderbaar voor de vrijwilligers. Maar gelukkig begonnen ze zich na een paar maanden open te stellen voor contact en konden de vrijwilligers steeds meer met ze.

Bonny is sinds half augustus in Nederland en heeft sindsdien grote sprongen vooruit gemaakt. Van bang en teruggetrokken hondje is ze inmiddels veranderd in een vrolijke knuffelkont die niets liever doet dan kusjes geven en heel graag bij je komt liggen. Wel is ze behoorlijk eenkennig en vreemden moeten wel even de tijd nemen om haar vertrouwen te winnen.

Bonny zit in de opvang met drie andere honden en twee katten. Ze is gek op de andere honden en ligt graag tegen ze aan op de bank. Op een hond in het bijzonder is ze erg gesteld en waar hij gaat, gaat zij. De katten hun oren worden regelmatig gewassen, maar verder doet ze niks naar ze. Ook de kippen in de tuin negeert ze.
Alleen thuis blijven gaat prima, ze ligt rustig te slapen tot het baasje weer thuis komt.
Kleine stukjes autorijden, samen met haar vriendjes, gaat goed. Als ze alleen mee moet in de auto, en lange stukken, dan wordt ze wel wat wagenziek en durft ze te spugen.

Bonny is altijd enthousiast om mee te gaan wandelen. Buiten loopt ze netjes aan de lijn, wel loopt ze graag achter de rest aan en zal ze niet snel het voortouw nemen. Daar waar het veilig is, loopt ze ook lekker los en houdt haar pleegbaasje daarbij goed in de gaten en komt zich regelmatig melden (in ruil voor een snoepje). Ze is niet onder de indruk van verkeer of andere harde geluiden buiten. Vreemde honden die ze tegenkomt op straat vind ze wel nog een beetje spannend en ze loopt het liefst met een grote boog om ze heen. Ze heeft geen jachtinstinct en een hekel aan regen.

Bonny is bij routine bloedonderzoek positief getest op tekenziektes en hiervoor is ze behandeld (en genezen). Daarnaast doet ze mee aan een onderzoeksproject aan de universiteit van Utrecht betreffende infectieziektes en moet ze daarvoor nog één keer op controle komen (over 9 maanden).

Bonny zoekt een rustig gezin die lekkere lange wandelingen met haar wil gaan maken. Haar nieuwe baas woont idealiter in een rustige omgeving met veel groen. De aanwezigheid van een hondenvriendje om zich aan op te trekken is wel gewenst.
Bonny is in Lage Zwaluwe te bezoeken. Hou er bij het bezoek wel rekening mee dat ze erg eenkennig is en vreemde mensen best wel spannend vind. Ze zal dus niet gelijk op schoot springen om geaaid en geknuffeld te worden.
Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com