May

Ras: pointer (mix)

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2013

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

May is zoals zovelen gevonden. Het einde van het jachtseizoen in Spanje, op 1 febr., maakt dat veel jachttypes honden na die periode gedumpt worden. Enkele dagen later kwam haar baasje toch opdagen. Zij bleek niet als jachthond gebruikt te zijn, maar lag al jaren aan de ketting. Hij wilde haar graag terug, om haar de nek om te draaien omdat ze stout was geweest omdat ze weggelopen was. Dat hebben we niet laten gebeuren en gelukkig is ze hier nu veilig.

May is een vrolijke meid die het goed kan vinden met de andere honden in haar kennel. Ze is speels en gek op mensen.

May heeft helaas wel een knobbel zitten in een van haar melkklieren. Deze wordt verwijderd voordat ze naar Nederland komt.

Update 9/2019: De gekke knobbel is inmiddels verwijderd en dit was gelukkig een goedaardig iets. May is nog steeds super lief. Wil heel graag spelen en is heel sociaal naar andere honden toe.

May zoekt een lieve baas die lekkere lange wandelingen met haar gaat maken.

Update 6/2020: May is sinds een week in Nederland in een gastgezin met een andere hond en dat gaat heel goed. Ze geniet van de aandacht die ze daar krijgt en zou het liefst heel de dag geaaid willen worden. 
In huis is ze heel lief, zindelijk, blaft niet en gaat (nog) niet op de bank. Alleen thuis blijven gaat heel goed, ze is dan samen met de andere hond en ligt rustig op haar gemak te wachten tot iedereen weer thuis komt.

Ze loopt netjes aan de lijn. Ze is niet bang van verkeer of harde geluiden, maar je merkt wel dat ze nog niet veel gewend is. Ze is gek op mensen en als ze buiten op straat iemand tegenkomt, staat ze graag even stil om geaaid te worden. Andere honden worden begroet zoals het hoort.
Ze kan daarnaast prima los lopen, luistert heel goed en houdt haar baas heel goed in de gaten. Ze heeft af en toe haar gekke 5 minuutjes en kan dan als een jonge pup heerlijk gek doen. Jachtinstinct lijkt ze niet te hebben al reageert ze wel op katten die ze buiten tegen komt. 

May zoekt een lieve baas die haar met zachte hand verder wil opvoeden en die haar de tijd geeft om te wennen aan alles wat ze nog niet kent. Ze woont het liefst in een wat landelijkere omgeving en houdt van lange wandelingen. Ze is in Heinenoord in een gastgezin te bezoeken.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com