Baloe

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2019

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Baloe is begin 2020 als jonge hond in Spanje op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Over zijn voorgeschiedenis weten we daarom helaas niets. In het asiel kon hij het prima vinden met zijn kennelgenootjes, zowel reu als teef, en speelde hij graag met ze. Ook was hij gek op de vrijwilligers en kwam graag een knuffeltje bij ze halen of probeerde ze te verleiden om een tennisbal te gooien zodat hij daar lekker achteraan kon rennen.

Baloe is in augustus 2020 in Nederland aangekomen en geadopteerd. Zijn baasje wilde graag met hem aan het werk als troosthond in de uitvaartsector, maar hij bleek wat te druk te zijn voor dat doel en daarom is hij in januari 2022 herplaatst. Helaas blijkt dit bij nader inzien toch niet de juiste plek voor hem te zijn en daarom gaan we weer op zoek naar een ander huisje. Drie keer is scheepsrecht, we gaan voor de perfecte match waar Baloe oud mag worden!

Baloe is een vrolijke en energieke hond. Hij is nu hond alleen, maar heeft bij zijn eerste baasje samen met een andere hond geleefd en dat ging heel goed samen. Hij is heel sociaal naar vreemde honden en vindt het heerlijk om te spelen en ravotten.

Baloe is gek op mensen; hij is een echte allemansvriend en wordt graag geknuffeld. Voor hele jonge kinderen kan hij wat onstuimig zijn, maar hij zou prima geplaatst kunnen worden bij kinderen vanaf een jaar of zes.

Baloe kan prima een paar uurtjes alleen thuisblijven, maar gaat daarentegen ook heel graag met de auto mee. Baloe loopt netjes mee aan de riem en kan op veilige plaatsen loslopen. Hij wil als hij de kans krijgt wel een vogel opjagen en op paarden en katten kan hij heftig reageren.

Baloe is een hond die behoefte heeft aan rust, structuur en duidelijkheid. Soms moet hij gedwongen worden om rust te nemen omdat anders zijn stress emmer overloopt. Hij kan dan overprikkeld raken en dit uit zich in reactief gedrag aan de riem (blaffen naar andere mensen/honden en uitvallen naar verkeer). Krijgt hij de rust wel dan is het een heerlijke hond om mee te wandelen en een rustige hond in huis.

Baloe zoekt een sportieve baas met honden ervaring die lange wandelingen met hem wil gaan maken of anderszins actief met hem bezig gaat zijn zoals bijvoorbeeld hardlopen, speuren of agility. Zijn ideale baas woont niet middenin een drukke stad en heeft bij voorkeur een huis met een tuin waarin geravot kan worden. Een andere hond zou Baloe heel erg leuk vinden, maar is niet noodzakelijk als hij op een andere manier regelmatig met andere honden kan spelen. Hij kan niet bij katten geplaatst worden.

Baloe is in Eindhoven te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com