Burton

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 30/8/2019

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Burton is een aantal maanden geleden in het asiel gekomen nadat hij gevonden was op straat. Over zijn voorgeschiedenis weten we helaas niks.

Burton is een vrolijke jonge hond. Hij kan het prima vinden met zijn kennelgenootjes, zowel reu als teef en hij speelt graag met ze. Hij is gek op de vrijwilligers, komt graag een knuffeltje halen en rent graag achter een tennisbal aan. Hij loopt netjes aan de lijn.

Burton zoekt een gezellige baas die leuke dingen met hem gaat ondernemen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 10/5/2020)

Update 23/8/2020: Burton is sinds een week in Nederland in een gastgezin. Hij past zich al goed aan aan het huiselijke leven en is klaar voor adoptie.

Het gastgezin omschrijft hem als een actieve jongen die naast lekker rennen en ravotten ook van een kroel en een knuffeltje houdt. Hij woont in het gastgezin samen met een andere hond, hij wil graag met haar spelen, maar zij gaat helaas niet op zijn avances in. Hij kan zich daarnaast gelukkig ook prima alleen vermaken met een knuffel of een speeltje.
‘s Nachts slaapt hij in een bench en dat gaat prima. Ook eventjes alleen blijven gaat goed en hij ziet de bench echt als zijn plekje om zich even in terug te trekken.

Buiten is het een actieve jongen die wel van een flinke wandeling houdt. Ook naast de fiets lopen is iets wat hij best wel leuk gaat vinden waarschijnlijk. Hij kan nu nog niet los, daarvoor is hij nog te kort in Nederland. Burton is een leergierige jongen dus commando’s aanleren zal waarschijnlijk geen probleem zijn, maar heeft ook wat jachtinstinct, dus of hij uiteindelijk echt los kan, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Hij is buiten vriendelijk en sociaal naar andere honden.

Burton zoekt een sportieve baas die leuke dingen met hem gaat ondernemen. Wat oudere kinderen zou hij leuk vinden maar voor hele jonge kinderen is hij waarschijnlijk wat te druk. Hij kan niet met katten. Burton is in de buurt van Rotterdam te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Update 6/2021: Burton is ongeveer een jaar geleden geadopteerd. Zijn baasje wilde graag met hem aan het werk als troosthond in de uitvaartsector, maar helaas blijkt hij te druk en onstuimig voor dat doel. Daarom heeft zij nu besloten dat het beter is om een ander huisje voor hem te zoeken.

Burton, nu Balou genaamd, is een vrolijke en energieke hond. Hij woont nu samen met een andere hond en dat gaat heel goed samen, ze spelen en ravotten graag samen. Ook naar vreemde honden buiten is Balou heel sociaal en hij speelt graag. Van een grote reu kan hij wel soms wat onder de indruk zijn. Balou en katten is helaas niet zo’n goede combinatie. Hij jaagt er op straat regelmatig eentje de boom in.
Balou is gek op mensen, een echte allemansvriend en hij wordt graag geknuffeld. Voor hele jonge kinderen kan hij soms wel wat onstuimig zijn, hij is gewend aan een tiener en dat gaat prima, daar is hij gek op.

Balou kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven, maar gaat daarentegen ook heel graag met de auto mee. Balou loopt netjes mee aan de lijn, maar heeft wel flink jachtinstinct, dus loslopen lukt helaas niet (en de kans is ook heel klein dat dat in de toekomst wel gaat lukken).
Toen Balou net in Nederland was, durfde hij op straat regelmatig uit te vallen naar voorbij rijdende auto’s, brommers en busjes. Na hard werken van het baasje is dat zo goed als over, alleen busjes die met veel lawaai voorbij rijden kunnen soms nog een trigger zijn.

Balou zoekt een sportieve baas die lekkere lange wandelingen met hem wil gaan maken. Daar hij niet los kan, is het belangrijk om andere dingen met hem te gaan doen waar hij zijn energie kwijt kan, bv canicross, speuren of agility. Zijn ideale baas woont niet midden in de stad en heeft een huis met een tuin waarin geravot kan worden. Een hondenvriendje mag altijd, maar is niet perse noodzakelijk.
Balou is nu in de buurt van Rotterdam te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com