Camelot

Ras: herder-kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 3-2020

Grootte: volwassen 50-55cm

Beschrijving:

Camelot (de lichte) is samen met zijn broer Percival gevonden en naar ARCA gebracht. Daar mogen ze nu in de veiligheid van een pleeggezin verder opgroeien.

Camelot en Percival zijn nu ongeveer 10 weken oud, en gezien de dikte van hun poten gaan ze uitgroeien tot grote jongens, van zeker boven de 35kg. Het zijn lieve, rustige pups en ze doen het goed in hun pleeggezin. Ze spelen graag met de andere pups en hebben respect voor de katten. Ze worden goed gesocialiseerd.

Camelot en Percival zoeken onafhankelijk van elkaar een leuk gezin om verder in op te groeien. Een huis met een tuin is wel wenselijk. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 17/5/2020)

Update: op 20/6 is Camelot aangekomen in Nederland. We denken niet dat hij zo super groot gaat worden, eerder 20-25kg dan 30-35kg.

Update 4/2021: Camelot is afgelopen zomer geplaatst in onze samenwerking met Kwispelkrachtig en heeft samen met zijn baasje het begin van het traject tot emotionele assistentiehond doorlopen. Helaas heeft zijn baasje door persoonlijke problemen moeten opgeven en is Camelot opnieuw opzoek naar een baasje.

Camelot verblijft momenteel in een pension. De medewerkers daar omschrijven hem als een vrolijke en lieve hond. In zijn kennel is hij wel wat blafferig, maar zodra hij buiten is, is het een hele andere hond. Hij is rustig, lief en aanhankelijk.

Hij is sociaal met andere honden, zowel los op de speelweide als vreemde honden die hij buiten aan de riem tegen komt. Hij is verder niet onder de indruk van fietsers, brommers of ander verkeer en loopt netjes mee aan de lijn. Hij kent de commando’s zit en af en is mensgericht en voergevoelig en daarmee goed te trainen en te sturen. Camelot kan helaas niet met katten samen.

Voor Camelot zoeken we een gezellig gezin die leuke dingen met hem wil gaan doen. Het volgen van een cursus aan een hondenschool zou leuk voor hem zijn. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com