Xica

Ras: podenco

Geslacht: teef

Grootte: 45-50cm

Geboortedatum: 2013 volgens paspoort, mogelijks iets ouder.

Beschrijving:

Xica is half juli afgegeven door een herder samen met Kia, Boleta en Blat. Kia, Boleta en Blat zijn afgegeven omdat ze niet goed genoeg herderden. De reden dat Xica ook mee afgegeven is, is niet bekend. Mogelijks was ze te oud.

Xica vind vreemde mensen nog best een beetje spannend, maar als ze je eenmaal kent is het een enorme knuffelkont. In de kennel is het een heel rustig en zachtaardig hondje die heel sociaal is naar andere honden en door iedereen ook met respect behandeld wordt.

Xica is bij routine bloedonderzoek positief getest op leishmania. Ze heeft hier verder geen klachten van, maar krijgt voor de zekerheid wel medicatie. Over een half jaar moet er opnieuw bloedonderzoek gedaan worden om te kijken of de medicatie voortgezet moet worden.

Update 28/9: Xica (je spreekt het uit als Chica) is sinds twee weken in Nederland. Ze verblijft in een gastgezin met twee andere honden.

Het gastgezin omschrijft haar als een heel lief en zachtaardig dametje. Ze heeft waarschijnlijk best een zwaar leventje achter de rug, want ze heeft best wel wat littekens op haar lijf. Gelukkig niet op haar ziel, want ze is de goedheid zelve en lijkt niet veel trauma’s te hebben. Ze houdt van knuffelen en relaxen en ze is niet bang voor mannen.

Xica kan het goed vinden met de andere honden in het gezin. Een hondje van haar leeftijd, daar heeft ze respect voor. Het andere hondje is een stuk jonger en daar wil ze best nog wel een keertje mee spelen en rennen.

Ze loopt netjes aan de lijn en kan heerlijk genieten van een rondje door het bos. Ze vind het daarbij leuk om samen met de andere honden muisjes te zoeken. In omheind gebied is ze al een paar keer los geweest en dat gaat prima. Of ze uiteindelijk ook overal los gaat kunnen lopen durven we niet te garanderen. Buiten op straat reageert ze wel op wegrennende katten en er zit dus wel zeker wat jachtinstinct in. Binnen, bij katten die honden gewend zijn, doet ze niks naar ze.

Kinderen vind ze ok, zo lang ze haar rustig benaderen. Als de kinderen te druk worden naar haar mening, loopt ze ervan weg. Xica kan prima eventjes alleen thuis blijven en ook autorijden vind ze prima.

Xica zoekt een rustig gezin bij wie ze van haar pensioentje mag gaan genieten. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com. Ze is in de noordoost-polder te bezoeken.