Chopin

Ras: kruising (herder x windhond x ….)

Geslacht: reu

Geboortedatum: 4-2019

Grootte: volwassen 50-55cm

Beschrijving:

Mama Roma is begin juni met een haar pups gevonden bij een leegstaande finca. Mama was erg mager, maar ze had gelukkig goed voor haar pups gezorgd en die waren niets tekort gekomen. De pups waren toen 4 a 5 weken oud.

Chopin is een lief en vrolijk ventje. Hij speelt graag met de andere pups en is gek op de aandacht die hij van mensen krijgt. Hij speelt graag met een balletje en is een vrolijk pupje. Hij kan prima bij kinderen en ook bij katten geplaatst worden.

Update 9/2019: Chopin is nu 4 weken in Nederland en hij begint al aardig te wennen aan het hollandse leven. Het opvanggezin omschrijft hem als een lieve en gevoelige hond, hij is energiek en wil graag spelen.
Hij is graag onder de mensen en vind alleen thuis blijven helaas niet zo leuk. Hij vind kinderen heel leuk en naar katten kijkt hij niet om.

Update 10/2019: Chopin is een week geleden naar een nieuw pleeggezin verplaatst om aan het alleen thuis blijven te kunnen werken. Dat gaat na een week gelukkig al een heel stuk beter, ‘s nachts slaapt hij bij de andere honden in een daarvoor ingericht kamertje, en slaapt hij netjes heel de nacht door zonder dat hij een kik geeft. Overdag vind hij het wel nog wat lastig en worden hazeslaapjes afgewisseld met periodes waarin hij wat pieperig en onrustig is, maar hij verder niet in paniek is, en niks sloopt. Hij heeft niet echt verlatingsangst, maar moet gewoon nog leren hoe het moet.

Chopin wordt verder door het opvanggezin omschreven als een lieve en gevoelige hond. Hij kan het in huis heel goed vinden met de andere honden en speelt heel graag met ze. Hij kent de hondentaal goed en laat zich prima corrigeren als een van de andere honden vindt dat hij te ver gaat. De katten vindt hij een beetje vreemde wezens op rare korte pootjes, dat moet nog wat wennen.

Buiten loopt hij netjes mee aan de lijn, hij trekt niet en loopt keurig mee, zowel aan de halsband als aan een tuigje. Hij kan ook prima los lopen, heeft geen jachtinstinct, komt regelmatig checken of je er nog bent, en luistert prima als je hem roept. Het is een leergierig ventje en hij kent ook al enkele commando’s.

Chopin zoekt een leuke familie die een actieve hond zoeken om leuke dingen mee te gaan ondernemen. Het zou heel fijn zijn als er al een andere stabiele hond aanwezig zou zijn om zich aan op te trekken. Een cursus op een hondenschool zou hij leuk vinden. Hij zal uitgroeien tot een hond van tussen de 20 en 25kg. Chopin zit in Lage Zwaluwe in de opvang. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com