Clyde

Ras: spaniel-mix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2018

Grootte: ong 45cm (weegt 17kg)

Beschrijving:

Clyde is samen met zijn zusje Bonnie gevonden in Tortosa een stadje in de buurt van het asiel. Ze zwierven daar met zijn tweeen al een tijdje rond in de omgeving en het heeft even geduurd voordat de vrijwilligers ze te pakken hadden.

Clyde heeft littekens overgehouden als gevolg van een leishmania besmetting. Dit zijn allemaal open wondes geweest, maar die zijn gelukkig genezen door het tot rust komen van de ziekte. Clyde was in het begin erg angstig, maar begint nu gelukkig langzaam het vertrouwen in de mens weer terug te vinden. (input 26/7/2020)

Update 9/2020: Clyde zijn zusje Bonnie is inmiddels in Nederland. Met dat Clyde van zijn zusje gescheiden is, maakt hij veel meer contact met de vrijwilligers in het asiel en gaat hij met sprongen vooruit.

Update 10/2020: Clyde is sinds begin oktober in Nederland en hij bloeit helemaal open in het opvanggezin waar hij momenteel woont. Het angstige hondje van een paar maanden geleden is onherkenbaar veranderd.

Het opvanggezin omschrijft Clyde als een lieve zachtaardige hond en vooral een enorme knuffelkont. Hij geeft heel graag kusjes en is gek op zijn huidige baasjes. Ook is hij heel lief naar het dochtertje (6j) van het gezin.
Hij woont samen met een andere hond en die begeleid hem heel mooi in het ontdekken van de wereld om hem heen en geeft hem veel steun. Het gezin heeft ook nog een stel katten, daar kijkt hij niet naar om.

Buiten loopt hij netjes aan de lijn en is ook al een paar keer los geweest. Hij luistert goed en heeft geen jachtinstinct. Hij kan prima eventjes alleen thuis blijven en is keurig netjes zindelijk. Het enige wat hij soms nog wel een beetje spannend vindt, is als zijn baasje over hem heen hangt om zijn tuigje om te doen of hem aan te lijnen, maar hij laat dit gewoon gebeuren en met wat tijd zal hij ook dit heel normaal gaan vinden.

Update 12/2020: Clyde heeft de afgelopen maand voor de leishmania wat extra medicatie gehad. Die kuur is nu afgelopen en hij heeft het gelukkig zonder verdere bijwerkingen doorstaan. Hij voelt zich kiplekker en is er helemaal klaar voor om te verhuizen naar zijn gouden mandje.

Het opvanggezin omschrijft hem als een lieve knuffelkont die open en vrij in het leven staat. Hij speelt graag met de andere hond die in het gezin aanwezig is en loopt regelmatig tussen de konijnen in de tuin. Ook katten kijkt hij niet naar om.
In huis is hij rustig en wordt hij heel graag geknuffeld, ook door de kinderen van het gezin. Alleen thuis blijven is niet zijn grootste hobby, maar hij is wel gewoon stil en rustig. Wel is hij daarbij samen met een andere hond. Clyde gaat graag mee een rondje wandelen, maar uren lopen dat hoeft voor hem niet. Hij luistert goed en hij kan ook prima loslopen. Ook reageert hij goed op vreemde honden die hij tegenkomt. Clyde is niet heel waaks en een echte allemansvriend.

Clyde zoekt een baas die het niet erg vind dat hij door zijn littekens niet helemaal perfect is. In zijn nieuwe gezin is het liefst wel al een andere hond aanwezig waar hij vriendjes mee mag worden. Clyde is in de buurt van Harderwijk te bezoeken. Ivm de leishmania geldt er een aangepast adoptiebedrag voor hem. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com