Cooper

Ras: pomeriaan (mix)

Geslacht: reu

Geboortedatum: ong 2012

Grootte: 30-35cm, 6kg

Beschrijving:

Cooper werd een maand geleden gevonden op straat. Hij zag er niet uit, kale en bloedende oorpunten en vreselijk ontstoken ogen. Hij heeft zeer waarschijnlijk (verwaarloosde) leishmania. Helaas kwam zijn baasje na een aantal dagen ineens opdagen om hem weer op te halen. Nu, een aantal weken later, is hij toch weer terug gebracht naar arca omdat de mensen hem niet willen/kunnen behandelen tegen leishmania.

Cooper is een lief en vriendelijk hondje. Hij is sociaal naar andere honden, maar vooral gek op mensen. Hij houdt er van om geaaid en geknuffeld te worden.

Leishmania is een ziekte die goed te behandelen is, maar waar hij wel langdurig medicatie voor nodig gaat hebben en wat wel wat extra dierenartskosten met zich mee brengt. Het adoptiebedrag voor Cooper is daarom aangepast. Cooper zoekt een baasje die dat allemaal niet erg vindt. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 30/11/2020)

Update 2/2021: Cooper is sinds januari in een pleeggezin in spanje om goede medische verzorging te krijgen voor zijn leishmania. Het gaat inmiddels goed met hem en al zijn wondjes zijn genezen. Binnenkort mag hij naar nederland afreizen om hier vanuit een pleeggezin een goed huisje voor hem te vinden.

Update 3/2021: Cooper is sinds een week in Nederland en verblijft in een gastgezin met twee andere honden in Gorinchem. Hij doet het daar goed en voelt zich na een week al aardig op zijn gemak.

Zijn pleegbaasje omschrijft hem als een echte kroelkont en allemansvriend die graag geaaid en geknuffeld wordt. Het is meer een mensenhond dan een hondenhond, al is hij heel sociaal met de andere honden in het gezin. Ook buiten reageert hij niet op vreemde honden die ze tegen komen met een wandeling. Wegrennende katten vind hij wel interessant, maar wanneer de kat blijft zitten, doet hij er niks naar.

Hij loopt netjes mee aan de lijn en is niet onder de indruk van verkeer of andere harde geluiden. Auto rijden vind hij leuk en hij wordt niet wagenziek. Hij is niet gewend aan kinderen, maar bij het schoolplein kijkt hij nieuwsgierig naar de spelende kinderen, dus vermoedelijk gaat dat geen probleem zijn.

Er zijn twee dingetjes waar wel nog aan gewerkt moeten worden bij Cooper, en dat is zindelijkheid en alleen thuis blijven. Hij heeft de neiging om in huis nogal te markeren. Hij leeft nu wel met twee andere reuen samen, dus als dat niet meer zo is, zal het sowieso wel minder worden, maar het is wel een aandachtspuntje. En daarnaast zal het alleen thuis blijven wel heel rustig aan opgebouwd moeten worden, want dat vind hij op dit moment echt niet leuk.

Voor Cooper zoeken we een leuk baasje die veel thuis is en lekker met hem gaat wandelen. Voor zijn leishmania krijgt hij dagelijks medicatie en moet hij 1-2x per jaar naar de dierenarts voor controle. Om die reden is het adoptiebedrag voor hem wel aangepast. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com