Country

Ras: kruising (type jachthond)

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2/2020

Grootte: 55-60cm

Beschrijving:

Country is begin augustus gevonden in Aldea, een plaatsje in de buurt van het asiel. Hij heeft tot begin oktober in het asiel gewoond, daarna is hij naar Nederland gekomen.

Het opvanggezin van Country omschrijft hem als een lieve hond, maar echte puber, die zeker met alle veranderingen van de laatste tijd soms nog best een beetje onzeker kan zijn. Hij is lief en sociaal naar de andere honden in het opvanggezin, al heeft hij soms wat moeite met het woordje nee van de andere honden (net als een mensenpuber). Daarnaast heeft het opvanggezin twee katten daar reageert hij verder niet op.

Hij is zindelijk en kan eventjes alleen thuis blijven. Een bench vind hij echter wel vreselijk en hij raakt helemaal in paniek als hij daar in moet. Buiten is hij nog wat onstuimig aan de lijn, loopt veel van links naar rechts zijn neus achterna en let daarbij nog niet goed op wie of wat er aan de andere kant van de lijn zit. Hij kan nu nog prima loslopen, al is het wel een allemansvriendje die zomaar met iedereen mee durft te lopen. Vreemde honden vind hij alleen maar leuk en hij wil het liefst met iedereen spelen. Het is wel zo dat hij jachtinstinct heeft, en dat het zo kan zijn dat als hij eenmaal een keer succes heeft gehad, dat hij dan niet meer zomaar overal los gaat kunnen. Een cursus op een hondenschool is daarom aan te raden.

Country zoekt een leuk sportief gezin die hem verder op willen voeden. Het is een gevoelige hond die midden in de puberteit zit dus geduld is wel het sleutelwoord in zijn geval. Degene die hem goed begeleid in het volwassen worden gaat op termijn wel een fantastisch maatje aan hem hebben. Country is in Hardinxveld-Giessendam te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com