Daruna

Ras: kruising (vermoedelijk herder podenco mixje)

Geslacht: teef

Grootte 40-45cm

Geboortedatum: 2018

Beschrijving:

Daruna is van de week door de politie gevangen nadat ze al een tijdje op straat liep te dolen. Het meisje is nog maar een maand of 9 oud, maar moet al heel wat hebben mee gemaakt, want ze is erg angstig.

Daruna zit nu in een pleeggezin met andere honden, pups en katten. Waar ze de eerste dagen alleen maar stil in een hoekje heeft gezeten, begint ze nu wat meer te ontspannen. Ze laat zich aaien en oppakken door haar pleegbaas, maar kan er nog niet van genieten. Ze doet het verder prima met andere honden en kijkt niet om naar de katten.

Daruna zoekt een baas die liefst al wat ervaring heeft met angstige en onzekere honden en haar rustig de tijd geeft om te wennen. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is wel een pré. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 31/1/2020)

Update 6/2020: Daruna laat zich inmiddels wel aaien, maar geniet daar nog niet van. Ze zoekt een baas met veel geduld en ervaring met angstige honden.

Update 1/2021: Daruna is sinds een week of drie in een gastgezin in Nederland. Ze had even wat tijd nodig om te landen, maar inmiddels is ze gelukkig helemaal op haar gemak.

Daruna woont samen met verschillende andere honden, zowel reu als teef, en daarmee doet ze het prima. Ze trekt zich aan hun op en vind het daarnaast heerlijk om met de andere honden te spelen.

Naar mensen toe is ze in het begin wel nog wat terughoudend en ze heeft echt even de tijd nodig om je te leren kennen. Inmiddels is ze goed gewend aan haar gastouders en vind ze het ook heerlijk om achter haar oortjes gekriebeld te worden. Een allemansvriend zal ze echter nooit worden.

Buiten loopt ze netjes aan de lijn en loopt ze inmiddels ook los (in een omheind losloopgebied). Dan loopt ze heerlijk te dollen en te ravotten met de andere honden en laat ze zich ook weer keurig aanlijnen als dat moet. Ze kan prima eventjes alleen thuis blijven en ook autorijden met haar is geen probleem.

Bij Daruna is bij routine bloedonderzoek leishmania vastgesteld en hiervoor krijgt ze medicatie. Ze heeft gelukkig geen klachten van de ziekte en kan hier prima oud mee worden, maar zal wel onder controle van een dierenarts moeten blijven staan. Het adoptiebedrag is om deze reden aangepast.

Daruna zoekt een rustig gezin die haar de tijd en ruimte geeft om te wennen en haar hierin kan begeleiden. Het hebben van een andere stabiele en speelse hond waar ze zich aan op kan trekken is wel een must. Daruna kan met katten en is in Soest te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Daruna is op afstand geadopteerd door Manon Merkx

6/2020
6/2020