Dommel

Ras: labrador

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2011

Grootte: 45-50cm

Beschrijving:

Dommel is een labrador van 8j oud. Hij heeft al heel zijn leven een huisje gehad, maar nog niet zo lang geleden is zijn baasje overleden en het bazinnetje kan niet meer voor al de honden zorgen. Dus een aantal van hen moet herplaatst worden.

Dommel is een lieve en zachtaardige hond. Hij is alleen door  te weinig beweging de laatste tijd (en te veel te eten) veel te dik geworden. Dommel zoekt dan ook een baas die met hem de uitdaging aan wil gaan om af te gaan vallen en hem zo een tweede jeugd te bezorgen.

update 18/3

Dommel is sinds zaterdag in Nederland. Hij zit in een opvanggezin samen met een andere hond en een kat.

Dommel is een lieve en gezellige hond. Hij houdt heel erg van knuffelen en gaat dan ook lekker tegen je praten. Dommel kan het goed vinden met andere honden en begroet ze vrolijk en vriendelijk.

Hij is wel nog wat te dik, maar daar wordt nu aan gewerkt. Lekker dagelijks wandelen en niet meer onbeperkt eten zal hem goed doen.

Wie geeft deze trouwe loebas zijn tweede jeugd? Hij is in Deventer te bezoeken.

update 6/5

Dommel is vorige week naar een ander opvanggezin gegaan omdat het bij het eerste opvanggezin niet lukte om af te vallen. Ook klikte het niet zo goed met de andere hond in huis en durfde hij buiten aan de lijn soms uit te vallen naar andere honden.

Dommel doet het in het nieuwe opvanggezin erg goed. Het klikt goed met de andere honden in huis, al krijgt de jongste (ongecastreerde) reu af en toe op zijn donder als hij te opdringerig is, maar dat is niet meer dan normaal. Buiten loopt hij keurig netjes aan de lijn mee en negeert hij andere honden voornamelijk.

Er zijn vorige week rontgenfoto’s gemaakt van zijn rug en bekken en daaruit blijkt dat hij dat hij spondylose in zijn rug heeft. Hierdoor kan hij zeker wat rugpijn hebben, wat het uitvallen zou kunnen verklaren. Hij krijgt nu voedingssupplementen, pijnstilling en gaat van de week ook naar de acupuncturist.

Met een slechte rug is het des te belangrijker dat hij weer goed op gewicht gaat komen. We wandelen daarom veel en hij krijgt afgepaste hoeveelheden voeding. Anderhalf uur wandelen houdt hij prima vol en als hij een paar kilo kwijt is gaan we ook proberen wat te fietsen. Het is belangrijk zijn rug en billen gespierd te houden en dus veel te bewegen, voornamelijk rechtlijnige bewegingen, en dus geen korte sprintjes of snelle wendingen zoals bv bij balletje gooien.

Verder is Dommel in huis echt een ongelooflijke lieverd. Hij knuffelt heel erg graag en zou het liefst op schoot kruipen. Hij kan prima alleen thuis blijven, gaat dan rustig liggen slapen en je hoort hem verder niet meer. Hij is katten gewend en kijkt totaal niet naar ze om.

Dommel zoekt een baas die hem neemt zoals hij is, lekker met hem gaat wandelen en zijn gewicht in de gaten houdt. Dommel is denk ik het gelukkigst als hij als hond alleen geplaatst wordt.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Voor Dommel geldt een aangepast adoptiebedrag.