Drako

Ras: podenco-kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2020

Grootte: volwassen 55-60cm

Beschrijving:

Begin december is er een moederhond met een nestje pups gevangen bij een verlaten finca. Ze waren daar al zeker een week, maar het heeft even gekost voor ze gevangen konden worden. De pups waren toen een week of vier oud, 4 reutjes, 4 teefjes. Mama is een volle podenco, papa is onbekend, gezien de pups allemaal hangende flaporen hebben, is de kans groot dat paps iets pointerachtigs is geweest.

De pups groeien op in het asiel. Daar worden ze door de vrijwilligers zo goed mogelijk gesocialiseerd en worden ze, nu ze ouder zijn, ook meer gewend gemaakt aan de buitenwereld. Het zijn pups zonder trauma’s, maar die wel nog echt met het huiselijke leven kennis moeten maken. Ze kunnen bij kinderen en bij katten geplaatst worden.

We verwachten dat ze uit gaan groeien tot flinke honden en gezien de waarschijnlijke mix van rassen gaan het ook energieke honden worden. Ze zoeken dus allen een sportief gezin die lekker met ze aan de slag zullen gaan. Vanaf eind februari-begin maart kunnen ze reizen.

Update 2/2022: Drako is een vrolijke en enthousiaste hond. Hij loopt goed mee aan de riem en let goed op je tijdens het wandelen. Je kunt hem met je pink uitlaten omdat hij graag bij je wil zijn. Drako is heel leergierig, en een slimme hond die dol op koekjes is, hiermee kun je hem alles leren. Een uitgestelde beloning snapt hij ook al. Er zit geen jachtinstinct in Drako, bij het passeren van eenden en andere vogels kijkt hij niet naar ze om. Hij heeft van nature een heel rustig en relaxt karakter maar heeft natuurlijk soms het blije enthousiasme van een jonge hond. Drako is heel sociaal naar andere honden groot en klein en ook met katten kan hij prima opschieten. Een gehoorzaamheidscursus zal deze vrolijke jonge puber heel leuk vinden. Wie geeft deze vrolijke vent een gouden mandje? Drako is in Nederland te bezoeken bij stg Rijpickerwaard.