Duque

Ras: podenco ibicienco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 27/05/2018

Grootte: 60-65 cm

Beschrijving:

Aan het einde van het jachtseizoen zijn er door een jager vijf podenco’s afgegeven bij het asiel. De jager ging met pensioen en gunde zijn honden gelukkig een beter leven. De honden waren allemaal helaas erg mager en velen zaten onder de littekens. Vermoedelijk hebben ze alleen heel wat jaren dienst gedaan als jager en is het jachtinstinct bij de meesten dan ook goed ontwikkeld.

Duque is de grootste en de jongste van het stel. Het is een rustige zachtaardige hond die lief is naar mensen toe. Van het stel was hij de enige van het stel die de katten niet heel interessant vond en voor wie eten belangrijker was.

Duque zoekt een sportieve baas die leuke dingen met hem gaat ondernemen. Een goede omheining van de tuin is in zijn geval wel essentieel en je zal er rekening mee moeten houden dat hij niet los kan lopen. Het zoeken van andere manieren waarop hij zijn energie kwijt kan is belangrijk, canicross zou bv een leuke bezigheid voor hem zijn. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 15/2/2021)