Eddy

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum 2012

Grootte: 45-50cm

Beschrijving:

Eddy is op jonge leeftijd samen met zijn zus Blues in het asiel terecht gekomen (Blues is in september in nederland geadopteerd). Helaas is het een hond die totaal niet opvalt en daardoor zit hij er na 8 jaar nog steeds.

Eddy is een lieve rustige hond. Hij is sociaal naar andere honden. Hij laat zich door de vaste vrijwilligers prima aaien, maar vreemde mensen vind hij wel nog een beetje spannend. Hij loopt netjes aan de riem en trekt verder niet. Door zijn lange asielperiode zal hij eenmaal in Nederland wel wat tijd nodig hebben om te wennen aan het huiselijke leven.

Update 5/2021: Eddy is sinds een week in Nederland en voor een hond die 8 jaar in het asiel heeft gezeten past hij zich wonderbaarlijk goed aan aan het huiselijke leven. Het gastgezin waar hij nu verblijft omschrijft hem als een hele lieve sociale hond.

Eddy is in huis een hele rustige hond. Hij is gek op doezelen en slapen op de bank en maakt zich niet zo snel ergens druk om. Als een van de andere honden van het gastgezin erbij komt liggen, vind hij dat prima, en als de andere honden naar zijn mening te druk spelen, zoekt hij zelf een ander rustiger plekje.
Naar het gastgezin toe is hij enorm knuffelig en hij houdt ervan om heerlijk gekroeld en geknuffeld te worden. Vreemde mensen benadert hij rustig en hij zal niet direct op je afstormen, maar als hij ziet dat de situatie goed is, dan komt hij wel lekker een knuffeltje en een kroel halen.

Buiten loopt hij netjes mee aan de lijn. Ondanks dat hij jaren weinig prikkels buiten het asiel heeft gehad, kijkt hij niet op of om van verkeer of andere harde geluiden. Ook koeien en schapen in de wei passeert hij zo zonder blikken of blozen. Hij luistert goed en is baasgericht en daarmee verwachten we dat als hij eenmaal goed gewend is, hij ook prima los kan lopen.

Het gastgezin waar hij nu verblijft heeft geen katten, maar buiten kijkt hij er niet naar om, en we durven hem daarom zeker wel in een gezin met katten te plaatsen. Hij is niet waaks en gaat graag mee met de auto. Alleen thuis blijven is iets wat hij echter niet zo leuk vindt, en dit zal bij een nieuwe baas ook weer rustig aan opgebouwd moeten gaan worden.

Eddy zoekt een rustig gezin of een rustige baas die lekker met hem gaat wandelen en hem de liefde geeft die hij verdient. Hij zou prima met kinderen kunnen, maar desondanks lijkt ons een druk gezin met jonge kinderen niet de ideale plek voor hem. De aanwezigheid van een andere rustige hond zou hij zeker waarderen, maar hij kan ook prima als hond alleen geplaatst worden.

Update 28/9
Eddy is in juni van dit jaar geadopteerd, maar helaas buiten zijn schuld om na 3 maanden weer ter adoptie. Hij verblijft momenteel in een gastgezin met twee andere honden in de buurt van Amersfoort.

Eddy lijkt na zijn kortstondige adoptie wel wat onzeker te zijn geworden. Hij zoekt in zijn huidige opvanggezin nog veel steun bij zijn opvangbaasje en is het liefst de hele dag bij haar in de buurt. Alleen zijn vindt hij lastig en dat zal in zijn nieuwe huisje na gewenning weer langzaam opgebouwd moeten worden.

Eddy is een hele lieve, aanhankelijke hond en hij houdt er enorm van om heerlijk gekroeld en geknuffeld te worden. In huis is hij rustig in zijn doen en laten en hij maakt zich niet snel ergens druk om. Als hij blij is of in de gaten krijgt dat hij mee mag wandelen, kan hij wel even gek doen. Ook kan hij af en toe wel even meespelen met de andere aanwezige honden in het opvanggezin, maar hij heeft er ook snel genoeg van en gaat dan weer lekker ergens liggen. Eddy is graag buiten in de tuin en lijkt zich daar prettig te voelen.

Buiten loopt Eddy keurig mee aan de lijn en hij trekt niet. Vreemde mensen benadert hij rustig en hij zal niet direct op ze afstormen, maar als hij ziet dat de situatie goed is, dan komt hij wel een knuffel halen. Ondanks dat hij jarenlang weinig prikkels buiten het asiel heeft gehad, is hij nergens bang voor en kijkt hij niet op of om van verkeer of andere harde geluiden. Eddy oogt buiten heel relaxt, maar hij heeft wel steun en bevestiging nodig bij alle nieuwe dingen die op hem afkomen. Vreemde honden die hij niet kent, vindt hij spannend en daar kan hij soms op reageren door uit te vallen aan de riem. Als hij zich gesteund voelt door zijn baasje, is dit minder en is dit gedrag ook goed om te buigen. In het eerste opvanggezin vertoonde hij dit gedrag overigens niet. Met de steun van zijn baasje zal zijn zelfvertrouwen (weer) toenemen en verwachten we dat het goed komt.

Eddy kent (nog) geen commando’s, maar luistert verder wel goed en is baasgericht en daarom verwachten we dat als hij eenmaal goed gewend is, hij ook prima los kan lopen. Hij heeft tot nu toe niet met katten samen geleefd, maar buiten kijkt hij er niet naar om, en we durven hem daarom wel in een gezin met katten te plaatsen. Eddy is niet waaks en gaat graag mee in de auto.

Eddy is een hond die niet veel vraagt; hij is eigenlijk het gelukkigst als hij gewoon bij zijn baasje(s) in de buurt mag zijn, regelmatig een knuffel krijgt en lekker mee mag wandelen. Voor Eddy zoeken we een rustig gezin (evt. met oudere kinderen) of een rustige baas waar hij niet veel alleen thuis hoeft te zijn en waar hij de liefde krijgt die hij zo verdient. Zijn nieuwe huis staat bij voorkeur in een enigszins rustige omgeving (niet in een drukke stadse omgeving). De aanwezigheid van een andere stabiele hond zou hij zeker waarderen, maar hij kan ook prima als hond alleen geplaatst worden. 
Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 8/12/2020)