Fiodora

Ras: podenco-mix

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2021

Grootte: volwassen 50-55cm

Beschrijving:

Fiodora is eind juli 2021 samen met nog vier andere pups in Spanje gevonden in een droogstaande rioleringsbuis. De pups hadden schurft en waren niet in een hele goede conditie, maar ze waren niet erg angstig. Aangezien hun moeder niet is gevonden, vermoeden we dat ze wel ergens bij iemand zijn opgegroeid, maar dat het nestje is gedumpt (zoals helaas wel vaker voorkomt in Spanje). Fiodora en een zusje zijn naar ons asiel gebracht en de drie andere pups zijn naar een naburig asiel gegaan.

Medewerkers van onze stichting hebben Fiodora begin november 2021 een week in het asiel meegemaakt en haar leren kennen als een heel lief, rustig en zachtaardig meisje. Ze ging prima samen met de andere honden in haar kennel, zowel reu als teef. Waar de andere honden vooraan stonden als er aandacht werd gegeven en voertjes werden uitgedeeld, wachtte Fiodora rustig haar beurt af. Maar als ze eenmaal de kans kreeg, genoot ze volop. Dit bescheiden en aanhankelijke hondje verdiende een kans op een gouden mandje en daarom mocht ze op 27 november 2021 naar Nederland komen en is ze naar een opvanggezin in Almere gegaan. In het opvanggezin (jong stel zonder kinderen) is ook een andere hond (reu) aanwezig. Ze wordt daar Fiona genoemd.

Fiodora was door de reis naar Nederland en haar nieuwe omgeving behoorlijk van slag. Ze heeft de eerste paar dagen heel veel geslapen en kwam haar mand niet uit. Ze vond alles spannend en moest naar de tuin worden gedragen om haar behoefte te doen. Het heeft even geduurd voordat ze aan het leven in huis gewend was, maar inmiddels voelt ze zich binnen goed op haar gemak en gaat ze ook alleen naar de tuin. Ze kwispelt als haar opvangbaasjes in de buurt zijn en wil heel graag geknuffeld worden. Bij vreemde mensen is ze nog wel afwachtend en kijkt ze de kat uit de boom. Vreemde mannen vindt ze erg spannend, mogelijk heeft ze in de periode voordat ze in het asiel kwam slechte ervaringen gehad. Ze vindt het nu ook leuk om te spelen en kan zichzelf goed kan vermaken met haar speeltjes. Ze heeft veel steun aan de andere aanwezige hond en kruipt geregeld lekker tegen hem aan. Haar mand is nog wel steeds haar veilige plek en daar ligt ze heel graag. Fiodora is erg gevoelig en luistert goed. Een korte “he” is genoeg om haar te laten weten dat ze iets niet mag.

Fiodora heeft de afgelopen maand veel geleerd en is goed vooruit gegaan, maar heeft nog wel een weg te gaan. De wereld buiten haar eigen huis is nog eng voor haar en daar zal ze langzaam verder aan moeten wennen. Buiten wandelen is op dit moment nog teveel gevraagd en ze wordt nog uitgelaten in de tuin. Ze is goed zindelijk en plast meteen als ze buiten is. Het opvanggezin is wel bezig om haar rustig te laten wennen aan een tuigje en een riem. Ze kan nog moeilijk alleen zijn, ook daar wordt aan gewerkt.

Fiodora is een intens lieve jonge hond die al veel ouder lijkt dan de zeven maanden die ze is. We zoeken voor haar een rustige baas/gezin met veel geduld die haar de wereld stap voor stap verder laat ontdekken en haar zelfvertrouwen laat groeien. Ervaring met angstige honden is een pré. Haar toekomstige huis staat in een rustige omgeving en heeft een tuin. Bij voorkeur is er een andere hond aanwezig waar Fiodora zich aan kan optrekken. Vanwege haar fijne karakter denken we dat ze prima met kinderen kan omgaan, maar dat een gezin met jonge kinderen te druk voor haar zal zijn.

Fiodora zoekt een leuk gezinnetje om verder in op te groeien. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 2/2022)