Fleur

Ras: kruising

Geslacht: teef

Leeftijd: 2012-2013

Grootte: 50-55 cm

Beschrijving:

Fleur is al een wat oudere dame die zoals zoveel honden gevonden is. Er is helaas niemand voor haar gekomen en nu mag ze ter adoptie.

Fleur is medisch gezien niet helemaal in orde, ze heeft een schrompeloortje als gevolg van een bloedoor wat niet behandeld is en ze heeft flinke staar in een van haar ogen waardoor ze met dat oog niet meer ziet. Je merkt in haar doen en laten dat ze wel wat minder goed ziet. Ze gebruikt heel duidelijk haar andere zintuigen meer om haar weg te vinden. Ze kan nog wel heel goed haar balletje vinden, dus blind is ze zeker niet.

Fleur zit met twee reutjes in de groep en ze kan het daar goed mee vinden. Ze speelt graag met een balletje en behalve haar mankementjes en wat grijze haren merk je niet dat ze al wat ouder is.

Update 9/2019: bij fleur is haar oortje geamputeerd. Haar bloedoor was ontstoken geraakt en ze had er veel last van. Fleur is er niet minder vrolijk om, ze speelt nog steeds met een balletje en komt je vrolijk begroeten zodra je de kennel in komt.

Fleur zoekt een leuk huisje waar ze van haar pensioen mag gaan genieten. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com. Voor Fleur geldt een aangepast adoptiebedrag.

Update 2/9/2020: Fleur is sinds twee weken in Nederland. Ze wordt op dit moment opgevangen in een pensionsituatie. Daar omschrijven ze haar vooral als een rustige en lieve dame.

Fleur kan het goed vinden met reutjes, alleen met teefjes heeft ze helaas wat meer moeite. Regelmatig zit ze ook alleen in een kennel en daar lijkt ze verder geen moeite mee te hebben. Er zijn geen tekenen dat ze verlatingsangst zou hebben.

Buiten in de speelweide is ze rustig, snuffelt graag wat rond, maar ligt net zo lief lekker van het zonnetje te genieten. Aan de lijn is het een fijne hond om uit te laten, loopt rustig mee, trekt verder niet en kijkt niet op of om van verkeer.

Naar mensen toe is ze heel open en vrolijk en ze wordt heel erg graag geknuffeld. Naar katten kijkt ze niet op of om. Fleur heeft waarschijnlijk een zeer zwaar leven achter de rug en medisch gezien heeft ze daardoor wel wat kleine mankementjes. Ze mist natuurlijk een oortje, is blind aan één oog, hoort heel slecht, heeft her en der een bultje en heeft vermoedelijk ook wat artrose aan de achterhand. Ook is ze twijfelachtig getest op leishmania, daarvoor heeft ze nu geen medicatie, maar hertesten over 3 maanden is wel wenselijk. Desondanks staat ze heel vrolijk en positief in het leven en hopen we dat iemand haar de kans gunt op een liefdevolle oude dag.

Fleur zoekt een rustig gezin waar ze mag gaan genieten van het leven. Het liefst plaatsen we haar als hond alleen waar ze alle aandacht krijgt die ze verdient, maar een rustige (wat oudere) reu als gezelschap zal ze zeker ook kunnen waarderen. Ondanks dat ze lief is naar kinderen is druk gezin met jonge kinderen niet ideaal voor haar, een gezin met kinderen vanaf 12j is geen probleem.
Fleur is in de regio Utrecht te bezoeken. Voor haar geldt een aangepast adoptiebedrag.

Fleur is op afstand geadopteerd door Miranda Jansen