Goofy

Ras: kruising (vermoedelijk rottweiller x mastin)

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2017

Grootte: 60-65cm

Beschrijving:

Goofy is afgelopen week gevonden in Tortosa. Hij is graatmager, maar super lief. We weten verder niets van zijn voorgeschiedenis, maar vermoedelijk gaat dat niet goed geweest zijn. Gelukkig is hij het geloof in de mensheid niet verloren en is het een enorme knuffelkont.

Hij is zachtaardig en lief van karakter, kan het goed vinden met andere honden en is gek op mensen. We vermoeden dat hij leishmania heeft, binnenkort wordt zijn bloed hierop nagekeken.

Update 9/2019: we hebben Goofy in spanje ontmoet en wat een lieverd is het! Echt een Goof, zo’n goedsul die alles en iedereen leuk vindt. Hij is grappig, zachtaardig en speelt graag met een balletje. Deze lieve hond gun je gewoon een lieve baas! De leishmania is bevestigd en daar wordt hij nu voor behandeld. Hij reageert daar gelukkig goed op en knapt zienderogen op.

Update 1/2020: Goofy is sinds een week in Nederland en hij doet het heel erg goed, het lijkt alsof hij er al maanden woont. Hij woont met drie andere honden samen, en dat gaat prima, al vanaf dag 1 hebben ze mekaar geaccepteerd.

Het opvanggezin omschrijft Goofy verder als een lompe goedzak. Hij vind alles prima, kan ook buiten goed met andere honden omgaan en speelt graag. Hij loopt nu nog niet los, maar na training en gewenning moet dat zeker gaan lukken. Thuis vind hij het heerlijk om met een bal in de tuin te spelen, maar het is geen hond met een tomeloze energie. Heerlijk relaxen op de bank met de baas is ook een grote hobby van hem.

Alleen thuis blijven is geen probleem, hij doet niet moeilijk als je weg gaat en ligt gewoon rustig te slapen tot je weer terug komt. Verder is het een allemansvriend en vind hij alles en iedereen leuk. Hij zou ook prima met kinderen kunnen, wel is het zo dat hij erg lomp kan zijn en een gezin met hele kleine kinderen misschien niet zo’n goede combi is. Of hij met katten kan is niet bekend, maar gezien zijn zachtaardige karakter verwachten we van wel.

Deze lieve loebas zoekt een leuke baas die lekker met gaat wandelen en waar hij ‘s avonds heerlijk op de bank mag relaxen. Hij is in de buurt van Hoorn te bezoeken.
Hij krijgt medicatie voor de leishmania, maar dat is verder goed onder controle. Er geldt daarom voor hem wel een aangepast adoptiebedrag. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com