Hector

Ras: herdermix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2018

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Hector is samen met Hera begin mei in het asiel terecht gekomen. Ze waren zwaar verwaarloosd en vooral Hector zijn vacht zag er niet uit als gevolg van de schurft. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en is zijn vacht heel goed verbeterd.

Hector ontpopt zich als een ware knuffelkont en is gek op aandacht en mensen. Hij loopt ook netjes mee aan de lijn. Hij zit samen met zijn vriendinnetje Hera en nog een andere hond in de kennel en dat gaat goed samen.

Bij Hector zijn rontgenfoto’s van zijn heupen gemaakt omdat ons opviel dat hij met lopen snel ging zitten op zijn billen, en daarbij ook scheef ging zitten. Uit de foto’s is gebleken dat hij beginnende heupdysplasie heeft. Als hij slank gehouden en met supplementen ondersteund wordt, kan hij daar gewoon oud mee worden. Het uitvoeren van rechtlijnige bewegingen zijn daarbij ook belangrijk om zijn spieren op pijl te houden (dus wel wandelen en evt fietsen, maar niet met een balletje gooien). Wel moet er rekening mee gehouden worden dat hij mogelijks in de toekomst wel wat meer dierenartskosten met zich mee gaat brengen dan een gemiddelde hond.

We zoeken voor Hector dan ook iemand die dit geen probleem vindt, en financieel kan behappen. Verder zoekt hector een leuke baas die lekker met hem gaat wandelen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 4/7/2020)