Itaca

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2/2020

Grootte: ong 40cm (lang lijf, korte pootjes)

Beschrijving:

Itaca is afgelopen week samen met Ullises weggehaald bij iemand die niet goed voor hen zorgde en mogelijks ook mishandelde. Ze waren de eerste dag dan ook behoorlijk op hun hoede, maar gelukkig was dat maar voor korte duur en lagen ze ‘s avonds al bij hun pleegpapa op schoot.

Itaca is een lief meisje, ze groeit in het pleeggezin op met andere honden, pups en katten en wordt verder goed gesocialiseerd. Ze moet op dit moment enkel nog haar hoektandjes wisselen en wordt dus geschat op ongeveer 5,5 maand. Ze zal wel nog wat groeien, maar niet super veel meer (weegt nu 5kg).

Itaca zoekt een leuk gezin waarin ze verder mag opgroeien. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 9/8/2020)

Update 2/2021: Itaca, nu Boelie, is 4 maanden geleden geadopteerd, maar helaas hebben haar nieuwe baasjes geen klik met haar en hebben ze besloten haar te herplaatsen.

Haar huidige adoptant omschrijft haar als een lieve dame, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Haar puppytijd is niet goed geweest, en ze is op dat moment niet op een juiste manier gesocialiseerd geweest met mensen. Daarom vind ze vreemde mensen nog steeds erg spannend en ze zal waarschijnlijk nooit een echte allemansvriend worden. Als ze je eenmaal kent en ze om is, dan is ze ook goed om ook en dan is het een ware knuffelkont en komt ze heel graag op schoot liggen.

Ze woont nu in een gezin met andere honden en twee kinderen. Met de kinderen is ze geweldig en ze spelen graag samen, maar het heeft wel even geduurd voor ze ze helemaal vertrouwde. Vreemde kinderen vind ze nog steeds eng.
De andere honden in het gezin zijn haar beste maatjes en ze speelt heel graag met ze. Het zou dan ook fijn zijn als ze in een gezin terecht gaat komen waar al een hond aanwezig is waar ze zich aan op kan trekken. Alleen thuis blijven gaat prima, ze is niet gewend aan een bench, maar ze sloopt niets en is prima zindelijk. Ze heeft geen bak of speelgoednijd.
In huis kan ze wel wat waaks zijn en blaft ze snel. Verder is ze wel rustig in huis en slaapt ze graag.

Buiten loopt ze netjes mee aan de riem. Ze kan los, maar enkel daar waar dat veilig is. Ze vind alles wat beweegt interessant en als ze iets ziet wil ze wel eens vergeten om te luisteren. Ze durft helaas wel ook achter fietsers en hardlopers aan te gaan en deze na te jagen.

We zoeken voor Boelie een baasje die er doorheen kan kijken dat het van haar kant uit geen liefde op het eerste gezicht gaat zijn. Vreemde mensen zijn eng, dus verwacht niet dat ze gelijk op je af komt en op schoot springt. Maar als de knop om gaat, heb je aan haar wel een maatje voor het leven. Haar nieuwe baas heeft idealiter wel al een ander hondje om mee te spelen. Ze heeft in spanje met katten gewoond, dus we verwachten daar geen problemen mee.
Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com