Jasper

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 3-2021

Grootte: volwassen 50-55cm

Jasper is geboren uit een oepsnestje en toen hij 8 weken was is, hij afgegeven aan arca. Zijn moeder is kruising labrador-podenco, zijn vader is zeer waarschijnlijk Elliot (die inmiddels ook een huisje heeft gevonden in Nederland).

Hij heeft tot hij vier maanden oud was in een gastgezin in spanje gewoond, daarna is hij in Nederland geadopteerd. Helaas zat hij bij deze mensen niet op zijn plaats en is in overleg besloten om hem te herplaatsen. Sinds begin oktober verblijft hij in een gastgezin.

Het gastgezin omschrijft hem als een vrolijke jonge hond die aan het begin van zijn puberteit staat. Hij is vrolijk en speels, en soms een tikkeltje ondeugend en eigenwijs.
Hij kan het goed vinden met de andere twee honden van dit gezin en hij speelt graag met hen. Er zijn ook vier katten aanwezig, en dat is af en toe wel wat te druk voor hem. Hij doet zeker niet lelijk naar de katten, maar vind ze soms net even iets te interessant.

Jasper kan prima eventjes alleen thuis blijven (wel samen met de andere honden) en blaft of sloopt niet. Hij durft af en toe stiekem de trap op te gaan (wat hij eigenlijk niet mag) en als er eten uitgedeeld wordt, staat hij wel vooraan. Dat behoeft nog wat sturing en begeleiding.

Buiten loopt hij keurig mee aan de lijn en is niet onder de indruk van verkeer of andere harde geluiden. Vreemde honden passeert hij zonder problemen en vreemde mensen benadert hij rustig en vriendelijk. Ook van gillende kinderen is hij niet onder de indruk en hij laat zich prima door hen aaien.
Hij vind op dit moment nog ieder vogeltje en ieder vallend blaadje interessant, maar dit is puberpuppy eigen. We verwachten dat hij op termijn, na gewenning en training, dan ook prima los zal kunnen lopen.

Jasper zoekt een gezellig gezin die weet wat het inhoud om een hond op te voeden en hem op een liefdevolle manier door de puberteit heen kan loodsen. Het volgen van een cursus zou leuk voor hem zijn. Een hondenvriendje waar hij mee kan spelen zouden we wel heel leuk voor hem vinden, maar dit is niet essentieel. Jasper is in Rotterdam te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com