Kyra

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2016

Grootte: 50cm

Beschrijving:

Prachtige Kyra is in 2018 naar Nederland gekomen en geadopteerd. Ze leeft nu samen met nog vier andere honden. Haar huidige baasjes merken dat Kyra teveel stress ervaart door het leven binnen een drukke roedel en hier niet gelukkig van wordt. Daarom hebben ze met pijn in het hart besloten om voor haar een fijne, rustigere plek te zoeken waar zij hond alleen mag zijn.

Kyra is een lief, gevoelig en aanhankelijk meisje. Ze is zeer mensgericht; ze zoekt graag contact en houdt erg van knuffelen. Ze gaat ook graag samen met je op pad. Hoewel ze het heel fijn vindt om bij mensen te zijn, kan ze ook prima een paar uurtjes alleen zijn.

Kyra heeft geen problemen met honden die zij ontmoet op straat. Ze ervaart alleen veel stress van het leven in haar huidige roedel. Ze woont nu ook samen met vijf volwassen katten en twee kittens. De kittens liggen graag bij haar te slapen en ze gaan allemaal liefdevol met elkaar om. Als Kyra buiten onverwachts een kat ziet wil ze er in eerste instantie wel naartoe, maar ze is daarin goed te corrigeren.

Kyra is gemiddeld actief. Buiten mag ze graag rennen (ze gaat nu dagelijks mee naast de fiets) en lange wandelingen maken, maar binnen is ze rustig. Ze houdt wel van spelen, maar is daarbij niet erg fanatiek.

Kyra is gewend om alleen los te lopen op het eigen erf of in veilige, omheinde gebieden (bos of hondenuitlaatgebied). Dat gaat prima en dan luistert ze ook goed. Als ze in de natuur op plekken is waar herten en zwijnen hebben gelopen wil ze daar wel graag met haar neus achterna. Ze mag daar echter niet loslopen en kreeg dus nooit de gelegenheid om haar gang te gaan. Rennende hazen in weilanden rondom het huis hebben haar interesse. De eigen konijnen in hun grote omheinde verblijf vindt ze echter helemaal niet interessant en ook op de eigen katten jaagt ze niet.

Kyra kan zowel bij een alleenstaand persoon, een stel of in een gezin geplaatst worden. Ze zal het gelukkigst zijn als ze veel bij haar baasje(s) mag zijn, veel aandacht krijgt en overal mee naartoe mag.

Wie geeft Kyra een nieuw thuis, gaat leuke dingen met haar ondernemen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 07/2022)