Landon

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 6-2019

Grootte: volwassen 45-50cm

Beschrijving:

Van de week stond er een jonge man aan de deur met een doos met 5 pupjes. Hij zei dat hij ze in de bergen had gevonden, maar door de manier waarop de pupjes op hem reageerden vermoeden we dat ze van hem zelf waren.

Aldo, Aretha, Brandon, Landon en Vera zitten nu veilig in een opvanggezin waar ze opgroeien met andere honden en katten. Ze worden goed gesocialiseerd en kunnen prima in een kindergezin geplaatst worden. Het zijn leuke en vrolijke hondjes die uitgroeien tot een middelmaatje van 15 a 20 kilo. Ze kunnen vanaf eind september reizen.

Update 11/2019: We hebben Landon afgelopen week mogen ontmoeten. Hij en zijn broer Brandon zijn de enige twee overgebleven van het nest die nog een baasje zoeken. Landon hebben we mogen ervaren als een rustige lieve en zachtaardige hond. Hij houdt erg van knuffelen en is gek op mensen. Hij speelt rustig en lief met de andere puppen en heeft respect voor de kat.

Update 12/2019: Landon is sinds een week in Nederland. Hij doet het heel goed, is op een ongelukje na zindelijk, loopt netjes mee aan de riem en op veilige plekken kan hij ook al lekker los. Hij gaat daar helemaal uit zijn bol en loopt heerlijk te rennen en te ravotten. In huis is hij gewend aan de bench en gaat daar regelmatig in om hem verplicht wat rust te geven. Dat is waar Landon nog wat moeite mee heeft en hij kan in huis af en toe ook behoorlijk druk en speels zijn.

Landon zoekt een vrolijk gezin waarin hij verder mag opgroeien. Een cursus doen of iets van agility gaat hij waarschijnlijk heel erg leuk vinden en het is ook een slim hondje die wel een uitdaging nodig heeft.

Update 1/2020: Landon was geplaatst bij een gezin in de buurt van Utrecht. Helaas moet hij daar weer weg. Landon is een gevoelig hondje en is snel overprikkeld. Hij kan in huis daardoor moeilijk zijn rust vinden en durft van stress nogal eens ergens zijn tanden in te zetten of erg druk te zijn. Dit levert voor zijn huidige baasjes te veel stress op, wat mekaar helaas versterkt. Daardoor hebben ze besloten om hem te herplaatsen. We zoeken voor hem dan ook een baas die hiermee aan de slag wil gaan.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com