Leo

Ras: podenco

Geslacht: reu

Grootte: 45-50cm

Geboortedatum: 2016

Beschrijving:

Aan het einde van het jachtseizoen zijn er door een jager vijf podenco’s afgegeven bij het asiel. De jager ging met pensioen en gunde zijn honden gelukkig een beter leven. De honden waren allemaal helaas erg mager en velen zaten onder de littekens. Vermoedelijk hebben ze alleen heel wat jaren dienst gedaan als jager en is het jachtinstinct bij de meesten dan ook goed ontwikkeld.

Leo is de kleinste van het stel, maar ook de brutaalste. Een haantje de voorste die graag de aandacht krijgt. Wel een hele leuke en vrolijke hond. Hij is sociaal naar andere honden. Maar heeft wel flink jachtinstinct en is daardoor fel naar katten.

Leo zoekt een gezellig gezin die leuke dingen met hem gaat ondernemen. Een goede omheining van de tuin is essentieel en er moet daarnaast rekening mee gehouden worden dat Leo zeer waarschijnlijk niet los gaat kunnen lopen, ook niet na training. (input 15/2/2021)

Update 2/2022: Leo zit nu een jaar in het asiel. Iedere vrijwilliger die langs komt is verliefd op hem. Hij is dol op aandacht, kruipt het liefst in je. Leo kan goed met reuen en teven. Wie geeft deze lieverd zijn eigen warme mand? Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com