Levi

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2017

Grootte: 25-30cm

Beschrijving:

Levi is samen met Laila binnen gekomen. Ze zijn samen gevonden en lijken ongeveer even oud te zijn, en ondanks dat ze niet dezelfde kleur hebben vermoeden we wel dat het broer en zus zijn. Hij is kleiner dan hij op de foto’s lijkt en weegt maar een kilo of vier.

Levi is nog wat verlegen naar mensen toe. Hij vind het allemaal nog best een beetje spannend en overweldigend in het asiel, al die andere honden en het vele geblaf.

Update 9/2019: Levi vindt mensen nog best wel een beetje spannend. Hij blijft wel in de buurt als je in de kennel bent, en neemt wat lekkers aan als je dat aanbiedt, maar hij laat zich nog niet aaien. Het is een grappig ventje om te zien met zijn ene staande oor en zijn ene knakoortje.

Update 10/2019: Levi is vorige week aangekomen in Nederland in een pleeggezin. In de eerste week dat hij daar is, heeft hij al grote sprongen vooruit gemaakt. In huis is hij heel rustig en relaxed en heeft hij zijn draai al aardig gevonden. Hij kan prinsheerlijk in zijn mandje liggen slapen en hij probeert ook af en toe te spelen met de andere aanwezige hond.
Hij gaat graag mee wandelen, en loopt keurig netjes mee aan de riem, maar in situaties waar hij veel andere mensen tegen komt vind hij het nog behoorlijk spannend buiten. Zijn nieuwe baas woont daarom idealiter ook in een landelijke omgeving. Hij kijkt buiten niet om naar katten en we verwachten dan ook dat dat binnen ook prima gaat gaan.
Levi bleek bij aankomst in Nederland een van zijn achterpootjes af en toe wat te ontlasten. Er zijn daarom rontgenfoto’s gemaakt en hij bleek een oude breuk te hebben net onder zijn heupgewricht. Dit is op zich goed geheeld, maar zijn pootje is daardoor ietsjes korter en de spieren zijn ook wat verkrampt door te lange inactiviteit. In het opvanggezin krijgt hij ondersteunende voedingssupplementen en zijn ze hard met hem aan het trainen om hem te leren zijn pootje goed te belasten. Hij lijkt geen pijn te hebben, en loopt bij het wandelen ook niet mank. Het lijkt erop dat het meer een gewoonte geworden om zijn pootje in rust op te trekken en we verwachten dan ook dat hij met wat training hier in de toekomst verder maar minimaal last van gaat houden.

Update 12/2019: Het gaat heel erg goed met Levi. Hij is inmiddels helemaal gewend in Nederland en blaakt van het zelfvertrouwen. Hij is van de week voor het eerst met de trein mee geweest en dat ging heel goed. Hij zat lekker naar buiten te kijken en trok zich niets aan van alle vreemde mensen op het perron en in de trein.
Met zijn pootje gaat het ook heel goed. Hij loopt goed, kan het ook zeker een uur volhouden zonder klachten en in rust trekt hij hem ook bijna niet meer op. Hij gebruikt verder geen medicatie of supplementen meer.
Hij speelt graag met zijn huisgenootjes en wordt steeds vrijer. Het is een lief en zachtaardig manneke wat langzaamaan zijn ondeugende kant laat zien en zich ontpopt tot wie hij werkelijk is.

Levi zoekt een rustig huisje, waar hij de tijd krijgt om te wennen aan het huiselijke leven en waar mogelijks al een stabiele hond aanwezig is om hem te steunen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com Hij is in Gorinchem te bezoeken.