Luca

Ras: kruising (mogelijks met wat corgi doorheen)

Geslacht: reu

Geboortedatum 2018

Grootte: 35-40 cm (weegt ong 12kg)

Beschrijving:

Luca is als pup aangekocht door een spaanse familie. Inmiddels is hij 2 jaar oud, maar kunnen ze hem niet meer bieden wat hij nodig heeft en hebben ze besloten om hem te herplaatsen.

Luca is een lieve hond, altijd gewend geweest aan het gezinsleven en dan ook keurig netjes zindelijk (mogelijks zal hij wel weer even moeten wennen als hij in nederland is). Hij is gewend om aan de lijn uitgelaten te worden en loopt ook los. Naar mensen toe is hij wel wat onderdanig, maar wordt wel graag geknuffeld en aangehaald. Verder is hij niet bang of angstig.

Update 10/2020: Luca is sinds begin oktober in Nederland en is bij een gastgezin in de regio Utrecht te bezoeken.

Het opvanggezin omschrijft Luca als een enorme knuffelkont die het liefst heel de dag geaaid en aangehaald wordt. Hij is gek op zijn pleegbaasje, maar is wel een hondje wat nieuwe mensen echt even moet leren kennen. Vooral aan mannen moet hij echt wennen, en voeten van mannen in het bijzonder vind hij heel eng. We vermoeden dan ook dat hij bij zijn baasje in spanje regelmatig een schop kreeg wanneer hij niet luisterde.
Alleen thuis blijven is niet zijn grootste hobby en dit gaat iets zijn wat zijn nieuwe baas heel rustig moet opbouwen. Hij gaat het liefst met zijn baas mee, en autorijden vind hij dan ook helemaal geweldig.

Buiten loopt hij netjes mee aan de lijn. Hij is nog niet los geweest, maar het vermoeden is dat dit na gewenning wel gaat kunnen. Het is een slim ventje die baasgericht is en ondanks dat hij af en toe echt een boefje is, luistert hij goed. Naar andere honden toe is hij een beetje selectief, met sommige honden is hij dikke maatjes en reageert hij heel vriendelijk, maar er zijn ook honden die hij niet mag en dan zet hij een grote mond op (in het kader van ik doe stoer, dan zie je niet dat ik eigenlijk een bang ben).

Luca zoekt een rustige baas met wat hondenervaring die het in zich heeft om dit slimme ventje zich thuis te laten voelen. We plaatsen Luca niet in een gezin met katten of jonge kinderen, tieners kan wel. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com