Matteo

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2014

Grootte: 45-50cm (weegt 17kg)

Beschrijving:

Matteo heeft tot nu toe veel pech gehad in het leven. Hij is half september door zijn baasje verlaten, vermoedelijk heeft zijn baas hem langs de weg uit de auto gegooid. Matteo wist niet wat hem overkwam en in zijn paniek is hij aangereden door een andere passerende auto. Die mensen zijn gewoon door gereden en hebben hem voor oud vuil in de berm achtergelaten.
Daar werd hij de volgende ochtend gevonden en hij is direct naar een dierenarts gebracht. Daar bleek hij zijn ellenboog uit de kom te hebben, en zijn knie was aan gruzelementen. Zijn ellenboog is onder narcose weer teruggeplaatst, en daarnaast is hij geopereerd aan zijn knie. Helaas is die operatie mislukt.

Vervolgens hebben wij hem begin oktober naar nederland laten komen om hem de best mogelijke diergeneeskundige zorg te geven in de hoop zijn pootje te kunnen redden. Helaas bleek dat toch niet mogelijk en was amputatie de beste optie om hem van zijn pijn te verlossen. Inmiddels is hij daarvan genezen en is hij klaar voor een gouden mandje.

Matteo verblijft sinds begin oktober in een gastgezin met andere honden en katten. Zijn pleegbaasje omschrijft hem als een lieve zachtaardige, tikkeltje onderdanige hond. Sinds zijn pootje geamputeerd is, is hij heel vrolijk en je zag achteraf pas hoeveel pijn hij gehad moet hebben.

Matteo is sociaal naar andere honden, zowel in huis als buiten op straat. Ook naar katten kijkt hij niet om. Wanneer de andere honden ook thuis zijn, kan hij prima eventjes alleen thuis blijven, maar wanneer de rest een grote ronde gaan doen en hij even alleen thuis moet blijven, durft hij logischerwijs wel even te protesteren.

Hij loopt netjes mee aan de lijn en luistert goed naar zijn naam. Hij kan ook prima los lopen en lijkt absoluut geen jachtinstinct te hebben. Het is een allemansvriend en hij wordt heel graag geknuffeld, al kan hij wel wat onderdanig reageren als je hem snel benaderd. Ook naar kinderen toe is hij heel lief.

Matteo zoekt een lief gezin waar hij lekker verwend gaat worden. Dat hij een pootje mist is voor hem geen handicap en hij zoekt een baasje die dit ook zo ziet. Matteo is wel positief getest op leishmania, daar krijgt hij medicatie voor.
Matteo is in Noord Holland, net boven Amsterdam, te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com