Mokka

Ras: engelse setter

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2013

Grootte: 45-50cm

Beschrijving:

Mokka is een knappe engelse setter van ongeveer 6 jaar oud. Ze is gevonden bij een finca waar ze was bevangen door de hitte. Ze is kritiek geweest, maar inmiddels gelukkig weer helemaal opgeknapt.

Ze zit in arca in een gemengde roedel met zowel teefjes als reutjes en dat gaat prima. Naar mensen toe is ze lief, maar het viel ons op dat ze wel wat stoicijns was in haar reacties. Bij nader onderzoek blijkt ze doof te zijn.

We zoeken een baasje voor haar die dat geen probleem vind en daar mee aan de slag wil gaan. Haar gebarentaal leren en dat soort dingen. Een hond die doof is kan je buiten niet terugroepen, zij zal dus waarschijnlijk voor haar eigen veiligheid enkel los lopen op een omheind terrein. Meer info over het trainen van een dove hond vind je hier: https://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/dove-hond/

Update 9/2019: ik heb Mokka mogen ontmoeten en het is een schat van een hond. We hebben heerlijk zitten knuffelen en kroelen en ze is heel lief. Ze is wel kleiner dan ze op de foto’s lijk. Mokka is helaas bij routine bloedonderzoek positief getest op hartworm, daar wordt ze nu eerst voor behandeld. Als dat goed gaat, komt ze eind oktober naar Nederland en is dan in een pleeggezin te bezoeken.

Update 11/2019: Mokka is sinds vier weken in Nederland en doet het eigenlijk heel goed. Ze woont in een gezin met andere honden en katten. Ze is heel lief en sociaal naar de andere honden en heeft respect voor de katten. Ze is zindelijk en kan prima even een uurtje alleen thuis blijven. Mokka is gek op autorijden en gaat graag overal mee naar toe.
‘s Avonds ligt ze het liefst in haar mandje naast de kachel, lekker warm. Soms komt ze erbij liggen op de bank, maar zou ze niet op de bank mogen, dan zal ze daar geen probleem van maken. In huis is ze rustig en relaxed en blaft verder niet tot nauwelijks.

Buiten is Mokka wel een hele actieve dame. Ze heeft jachtinstinct en daarmee is alles wat beweegt interessant. Ze trekt daardoor wel wat aan de lijn en door haar doofheid is ze daarin nog wat lastig te corrigeren. Ze kan los lopen, maar voor haar eigen veiligheid wel enkel in omheind gebied. Ze blijft daarbij wel redelijk in de buurt en houdt de baas goed in de gaten, maar even terugroepen of terugfluiten is er niet bij.

Update 12/2019: Mokka voelt zich steeds meer thuis. Ze ontpopt zich als een ware knuffelkont die ‘s avonds op de bank heerlijk tegen je aan komt liggen en graag geaaid wordt.
Ze moet een keer in de week met de uitlaatservice mee, en dat vind ze helemaal geweldig. Ze zit ‘s ochtends echt te wachten tot ze haar op komen halen, en ze kan daar heerlijk onbezorgd rennen en springen. Met uitlaten trekt ze nog steeds wel wat aan de lijn, maar vooral wanneer ze aan een tuig zit. ‘s Ochtends en ‘s avonds met een blokje om aan de halsband, kan ze zich inmiddels goed beheersen. Ze loopt inmiddels ook los op plaatsen die niet volledig omheind zijn en ze houdt de baas echt super goed in de gaten en checkt iedere paar minuten of die er nog is. Belangrijk is wel dat ze niet naar de weg kan komen, want een auto hoort ze niet aankomen en terugroepen blijft lastig. Er zijn wel mogelijkheden om dat te trainen, bv met een trilband of gebaren, maar daar zal door een nieuwe baas wel tijd in ge├»nvesteerd moeten worden. Mokka is leergierig en ze wil graag wat doen voor de baas, dus ik verwacht dat het niet moeilijk moet zijn om dat aan te leren.

Mokka zoekt een sportieve baas die veel met haar wil gaan wandelen en fietsen. Een cursus volgen, zoals bv praktijkspeuren of detectiewerk, zou een goede uitlaatklep voor haar kunnen zijn. Omwille van haar doofheid kan ze soms wel schrikken van onverwachte bewegingen of aanrakingen, daarom plaatsen we haar liever niet bij jonge kinderen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com