Nala

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2017

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Nala is samen met haar vriendinnetje Luna in arca terecht gekomen nadat hun baasje ging verhuizen naar een appartement en de twee honden niet mee wilde nemen en ze dus zonder pardon naar het asiel bracht.

Nala is een lieve hond, een paar kilootjes te zwaar, maar daar is met wat extra beweging en niet te veel eten geven simpel wat aan te doen. Ze is heel sociaal naar andere honden, zowel reu als teef, en speelt graag. Naar mensen toe is ze lief en aanhankelijk en ze heeft van haar oude baas enkele commando’s geleerd zoals ‘zit’ en ‘poot’. Aangezien ze altijd een huisje heeft gehad, verwachten we dat ze eenmaal in Nederland, weer snel gewend zal zijn aan het huiselijke leven.

Update 3/2021: Nala liep een paar weken geleden ineens niet meer op haar ene achterpoot. Bij onderzoek bleek er een zenuw bekneld te zitten, veroorzaakt door een trauma in het verleden. Inmiddels staat ze op ontstekingsremmers en gebruikt ze haar poot weer een klein beetje. We zouden voor haar het liefst een gastgezin vinden in Nederland waar ze kan afvallen en waar ze evt hydrotherapie of acupunctuur zou kunnen krijgen om herstel te bevorderen.

Nala zoekt een leuk gezin waar ze oud mag worden. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 26/11/2020)

ze gebruikt haar pootje weer iets