Negrito

Ras: galgo/podenco-mix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2/2020

Grootte: 55-60cm

Beschrijving:

Het verhaal is dat dat Negrito en Lucky van pup af aan in een gezin zijn opgegroeid. Ze moesten nu weg omdat mevrouw er geen tijd meer voor had. Maar de twee jongens zijn helaas erg angstig, we vermoeden daarom dat ze niet in het gezin zelf zijn opgegroeid, maar ergens buiten in een kennel hebben gezeten, waar er af en toe iemand eten kwam brengen, maar dat ze verder weinig menselijk contact hebben gehad.

Negrito laat zich nog wel aanraken en aaien door de vrijwilligers, maar er is wel wat lekkers voor nodig om hem te overtuigen. Het is zeker geen allemansvriend en ook hier in Nederland gaat hij waarschijnlijk tijd nodig hebben om zich te hechten aan zijn nieuwe baas. Maar hij is gelukkig nog jong en dus op een leeftijd dat hij nog veel kan leren.
Met andere honden doet hij het prima.

Negrito zoekt en rustig gezin zonder verdere verwachtingen en die hem de tijd geeft om hem te laten wennen aan het gezinsleven. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is een prĂ©. Hij wordt niet samen met zijn broer geplaatst. Podenco’s zijn atletische honden en gezien zijn onzekerheid is een goede afzetting van de tuin wel must. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 3/9/2020)