Neron

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2014

Grootte: 35-40cm

Beschrijving:

Boleta, Neron, Shirley en Chispita komen van een 94 jaar oude man, daar zijn ze altijd gewoon huishond geweest. Helaas is meneer recent overleden en wilde de familie geen zorg meer dragen voor de hondjes.

Boleta, Neron en Chispita zijn vriendelijke en vrolijke hondjes, Nestor en Shirley zijn angstiger. Ze zijn gewend om aan de lijn te lopen, en ze staan met een vrolijke kwispel aan het hek zodra je bij de kennel in de buurt komt. Naar andere honden toe zijn ze sociaal en vriendelijk. Neron, Nestor en Chispita hebben dezelfde moeder, maar een andere vader.

Neron zijn verzorging heeft de laatste tijd wat te wensen overgelaten, hij stonk enorm toen hij binnen kwam in het asiel. Na een heerlijke wasbeurt is hij gelukkig weer fris en fruitig. Neron vond het niet geweldig, maar hij liet het wel allemaal gewillig toe. Bij de kattentest reageerde hij niet op de aanwezig kat.

Neron zoekt een leuke baas die lekkere wandelingen met hem wil gaan maken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 10/5/2020)

Update 1/6: Neron is afgelopen week bij een routine-onderzoek naar mediterane ziektes positief getest op leishmania. Hij heeft hier verder geen klachten van, maar krijgt wel medicatie. Neron is inmiddels getest met katten, daar reageert hij gelukkig niet op. Neron is vanaf 20 juni in gastgezin in de buurt van Eindhoven te bezoeken.

Update 27/6: Neron is nu een week in Nederland. Hij ontpopt zich als een heel lief, zachtaardig en mensgericht hondje. Wel merk je heel goed dat hij heel weinig gewend is, en dat hij dingen op straat zoals auto’s en brommers gewoon niet kent. Hij schrikt wel en weet soms niet goed hoe hij erop moet reageren, maar hij is niet super bang, hij herstelt snel en leert daar ook weer van. Hij gaat ook gewoon graag mee wandelen, en trekt daarbij niet aan de lijn.
In huis slaapt hij nog veel, waarschijnlijk ook een stukje prikkelverwerking van wat hij buiten heeft meegemaakt. Maar hij is gewoon ook heel relaxed. Hij heeft niet veel met de andere hond van het opvanggezin, ze tolereren mekaar, maar ze spelen niet samen. De aanwezige katten negeert hij.
Hij is vooral mensgericht, komt graag op schoot, knuffelt graag en als hij dingen spannend vindt zoekt hij bevestiging bij zijn baas.

Neron zoekt een baas die hem met zachte hand verder opvoedt, die zijn zelfvertrouwen vergroot en hem helpt de wereld verder te ontdekken. Een honden of kattenvriendje mag, maar is niet noodzakelijk, en wat oudere kinderen zijn geen probleem (in het opvanggezin zijn tieners aanwezig). Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com