Nieuws uit het asiel

Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van wat er in het asiel gebeurt.

Corona

Als gevolg van de corona-crisis zitten de grenzen op slot en kunnen wij geen honden vanuit spanje naar nederland transporteren. Honden kunnen wel gereserveerd worden, maar reken op dit moment wel op een tijd van minimaal 6 weken tussen het moment van reserveren en het daadwerkelijk ophalen van de hond.

Zodra de maatregelen versoepelen zullen wij zo snel mogelijk onze activiteiten weer opschroeven en er alles aan doen om de gereserveerde honden zo snel mogelijk naar hun nieuwe baasjes te laten gaan. Veiligheid wat betreft uw en onze gezondheid staat daarbij echter wel voorop.

Castratieweek

In de week van 2-9 november zijn twee dierenartsen en twee assistentes weer heel druk geweest met castreren. Niet alleen honden en katten van het asiel zijn geholpen, maar ook zwerfkatten van de kattenkolonies in de regio en spanjaarden die met hun huishond of kat kwamen. Zo hebben we weer veel ongewenste pups kunnen voorkomen. In totaal zijn er in 6 dagen tijd 190 dieren geholpen.

Klusjesman Harry

Harry is de afgelopen twee maanden hard aan het werk geweest. Hij heeft geholpen met het bouwen van een aantal nieuwe kennels. En daarnaast heeft hij van hout super veel hondenhokken en voerbakken in mekaar getimmerd! Wij willen harry heel erg bedanken voor zijn inzet.

Hij heeft een leuk filmpje gemaakt met een overzicht van het asiel.

Castratieweek

De week van 3 tot 10 november 2019 gaat er weer een team van dierenartsen en assistentes een week naar spanje om de handen uit de mouwen te steken. Ze hopen in een week tijd tussen de 120 en 150 honden en katten te kunnen helpen. Zij werken gratis, maar al het materiaal moet wel aangekocht worden, gelukkig hebben we hiervoor al een mooie donatie mogen ontvangen van Patrick na het lopen van de nijmeegse vierdaagse. (26/8/19)

Klusjesman

Harry vertrekt binnenkort weer voor een periode van ruim 2 maanden naar spanje om daar weer verder te gaan met het opbouwen van het asiel. De afgelopen maanden is het te warm geweest om wat te doen maar inmiddels heeft het werk zich weer opgestapeld. We wensen Harry veel succes (26/8/19)

Adoptantendag 7 juli

Op zondag 7 juli 2019 houden wij onze jaarlijkse adoptantendag, waarbij vrijwilligers uit spanje aanwezig zijn om ‘hun’ hondjes nog een keer terug te zien. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor de honden georganiseerd en kan je onder het genot van een hapje en een drankje gezellig bijkletsen met andere adoptanten.

Waar: Burgemeester Norbruislaan 680, 355 EZ Utrecht (terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging)

Wanneer: zondag 7 juli van 13:00 tot 16:00 uur.

Iedereen is welkom!

Castratieproject ‘project met ballen’

De laatste week van maart gaat er weer een team van twee dierenartsen en twee assistenten gaat weer proberen om in 5 dagen tijd zoveel mogelijk dieren te helpen. Het streven is om tussen de 120 en 150 dieren te doen. Dat zijn honden en katten die in arca of pleeggezinnen zitten en honden van de lokale bevolking. Op deze manier proberen we een stukje bewustwording te kweken bij de mensen daar als ook het aantal ‘oeps’nestjes terug te dringen.

De dierenartsen werken gratis, maar er moet wel medicatie en hechtmateriaal enzo aangekocht worden en daar kunt u mee helpen.

Hulp uit Nederland

Stichting SIS is zo lief geweest om hun “handige Harry” uit te lenen voor een paar weken. Hij is sinds 11 april in Spanje om te helpen met het opbouwen van het asiel.

Hij houdt zich vooral bezig met het maken van hokken in de caravans voor de honden, het maken van waterbakken waar de metalen emmers in kunnen, buitenhokken bouwen en afdakjes maken voor de voersilo’s. Daarnaast helpt hij bij het plaatsen van de hekken / deuren. In Spanje heeft hij zich eigenlijk al onmisbaar gemaakt en willen ze hem liever niet meer laten gaan.

Toch komt hij eind mei weer naar Nederland. De planning is om in juni of juli weer terug te gaan. Daarvoor is natuurlijk geld nodig. Er moet hout worden gekocht (al wordt ook zo veel mogelijk gemaakt van gratis pallets), hekwerk, palen, cement etc etc. Wilt u hierbij helpen? Uw donatie kunt u overmaken op rekeningnummer NL75INGB0005509143 van stichting sis ovv hulp bouw asiel.

Waterbak
Hekwerk
Caravan
druk druk druk

Er wordt heel hard gewerkt door alle mensen van het asiel en gelukkig zijn er ook veel vrijwilligers die elke week trouw komen helpen.

Ze zijn nu druk bezig met het plaatsen van de hekken. De eerste caravans die gaan dienen als binnen verblijf voor de honden zijn al geplaatst. En er komen 2 grote containers, waarvan er 1 gaat dienen als operatiekamer voor de catratieprojecten.


Felicia 

Felicia is gevonden langs de kant van de weg. Overduidelijk aangereden. Ze was zwanger. Haar pups bleken echter niet meer te leven en zijn operatief weggehaald.

Door de aanrijding  heeft ze een breuk in haar bekken. Deze zou met rust goed kunnen genezen. Maar ze heeft ook een gebroken achterpoot. Deze moet word geopereerd. Er gaat een orthopeed naar kijken en een prijsopgave voor de operatie doen.

Natuurlijk gaan wij proberen dit meisje te helpen.

Felicia