Noi

Ras: kruising

Geslacht: reu

Grootte: 50-55cm (weegt 16kg)

Geboortedatum: 2020

Beschrijving:

Noi is in spanje op straat gevonden door de politie en naar ARCA gebracht. Daar heeft hij zijn zwerftijd uitgezeten, maar helaas is niemand hem weer op komen halen.

Sinds eind mei is hij in Nederland en verblijft sindsdien in een gastgezin in de buurt van Utrecht. Hij woont daar samen met een andere hond en een kat.

Het gastgezin omschrijft hem als een vrolijke enthousiaste puber. Het is een lieve en speelse hond die heerlijk de wereld aan het ontdekken is.

In huis is het een rustige hond die niet waaks is. Hij kan natuurlijk lekker dollen en spelen, maar weet ook zijn rust te pakken. Hij is sociaal naar de andere hond en naar de kat kijkt hij niet om (ook naar vreemde katten op straat niet). Hij kan eventjes alleen thuis blijven en dit is zijn pleegbaasje verder aan het opbouwen.

Buiten is het een hond die netjes mee loopt aan de lijn en op plaatsen waar dat veilig is ook lekker los kan. Hij heeft af en toe wel de neiging om fietsers en auto’s achterna te jagen, maar dat wordt wel al minder en hij is daarin ook goed af te leiden.
Hij vind vreemde honden leuk en interessant, maar zoals een echte puber kan hij in zijn spel soms wat te ver gaan en niet goed luisteren naar de signalen van andere honden. Daarin is hij wel heel goed te sturen en hij heeft absoluut geen kwaad in de zin.
Hij kan (na gewenning) prima los lopen, hij is voergevoelig, luistert goed en heeft geen jachtinstinct. Vreemde mensen vind hij alleen maar leuk en hij wil graag aangehaald worden. Hij durft wel soms nog op te springen naar veemde mensen.

Noi zoekt een leuke sportieve baas die lekkere lange wandelingen met hem gaat maken en hem daarnaast met zachte hand verder wil opvoeden en begeleiden in het volwassen worden. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 13/6/2021)

Update 8/2021: Noi is begin juli geadopteerd. Helaas kunnen zijn huidige baasjes, door veranderde werkomstandigheden, hem helaas niet de aandacht geven die hij verdient en hebben ze besloten om hem te herplaatsen.

Zij omschrijven Noi als een lieve knuffelkont en een echte allemansvriend. Een vrolijke flierefluiter die alles en iedereen leuk vind.
Noi doet het in huis heel goed, hij is netjes zindelijk, slaapt braaf op zijn eigen kussentje, luistert goed naar zijn naam en kent ook al enkele commando’s. Hij vind het heerlijk om lange wandelingen te maken en kan daarbij ook prima loslopen. Rennen, spelen en snuffelen zijn zijn grootste hobby’s. Andere honden vind helemaal geweldig en hij speelt graag met ze. Een puntje van aandacht blijft bij hem wel dat hij soms auto’s achterna durft te jagen, al is hij daarbij wel prima af te leiden met een snoepje.

Noi heeft vlak na zijn adoptie een aantal epileptische aanvallen gehad. Hij is toen helemaal door de malle molen gehaald en er is geen oorzaak gevonden, waarschijnlijk heeft hij primaire epilepsie. Hij krijgt daarvoor nu medicatie.

Deze puber zoekt een leuk gezin die lekkere lange wandelingen met hem wil gaan maken en hem verder wil opvoeden. Noi is in Noord holland te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com