Paco

Ras: duitse herder-mix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2019

Grootte: 70cm

Beschrijving:

Paco is een hele lieve, aanhankelijke herder van ongeveer 3 jaar oud. Hij is in Spanje op straat gevonden, samen met nog twee andere honden, en naar ons asiel gebracht. Medewerkers van onze stichting hebben hem in november een week in het asiel meegemaakt en zagen een leuke, vriendelijke hond die niet erg gelukkig werd van het leven in het asiel, maar prima geschikt was voor adoptie in Nederland.

Eind november is hij geadopteerd en naar Nederland gekomen. Het bleek geen goede match te zijn met zijn nieuwe baas en daarom moest hij helaas weg. Paco verblijft momenteel in een opvanggezin in Noord-Holland en heeft zijn draai daar helemaal gevonden. In het opvanggezin zijn vijf andere honden aanwezig en dit gaat prima. Hij speelt graag met de andere honden.

Paco is een heerlijke allemansvriend die enorm van knuffelen houdt. Hij kruipt graag tegen je aan op de bank. Paco is heel baasgericht en wil graag bij zijn baas in de buurt zijn. Daarom vindt hij alleen zijn niet zo leuk. Hij kan inmiddels een paar uurtjes alleen thuisblijven (samen met de andere honden) en loopt dan vrij rond in huis. In het begin piept hij zo’n 10 minuten, maar legt zich er dan bij neer en gaat rustig liggen. Hij blijft wel alert totdat de baas weer terug is.

Paco gaat graag mee in de auto en hij springt er zelf in. Het is heerlijk wandelen met Paco en hij geniet er zelf ook enorm van. Hij loopt netjes mee aan de riem en is sociaal naar alle honden die hij passeert, zowel groot als klein. Hij snuffelt even of negeert ze. Na gewenning en training zal hij waarschijnlijk prima los kunnen lopen. Hij reageert heel relaxt op alle nieuwe dingen die hij tegenkomt en schrikt niet gauw ergens van. Kortom, een ideaal maatje om gezellig overal mee naartoe te nemen.

Paco zijn nieuwe huis heeft bij voorkeur een tuin, maar als er voldoende met hem wordt gewandeld en ondernomen is dit niet persé noodzakelijk. Hij is niet waaks en niet geschikt als waakhond. Paco reageert niet op katten en kan worden geplaatst bij katten die honden gewend zijn. Ondanks dat hij prima een paar uurtjes alleen thuis kan blijven, wordt hij er niet gelukkig van en daarom zoeken we een huis waar hij niet te vaak alleen hoeft te zijn.

Paco is lief tegen kinderen, maar omdat hij wat lomp kan zijn, plaatsen we hem alleen in een gezin met evt. oudere kinderen (vanaf 12 jaar). Als zijn toekomstige baas een andere hond heeft zal Paco dit zeker leuk vinden, maar het is geen vereiste. Herder ervaring is een pré, maar de nieuwe baas moet zich realiseren dat Paco een gevoelige, zachtaardige herder is die met zachte hand verder opgevoed moet worden. Om een goede band met Paco op te bouwen, is het aan te raden om een gehoorzaamheidscursus bij een hondenschool met hem te gaan doen.

Paco zoekt een liefdevol thuis waar hij heerlijk zichzelf mag zijn en veel liefde mag geven. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 3/2022)