Pancha

Ras: kruising

Geslacht: teef

Grootte: 35-40cm

Geboortedatum: 2019

Beschrijving:

Pancha is samen met haar broer Pancho gevonden op straat. Wat hun voorgeschiedenis is, is helaas niet bekend.

De eerste dagen waren ze beide wat verlegen, maar gelukkig wel nieuwsgierig. Inmiddels zijn ze goed gewend, zijn ze relaxed als ze benaderd worden en laten ze zich prima aaien. Pancha zit in een gemengde roedel met zowel reutjes als teefjes en is heel sociaal naar andere honden. Pancho heeft in spanje een huisje gevonden. (input 9/9/2021)

Update 14/11/2021
Pancha verblijft sinds een goede maand in een gastgezin in Nederland. Dit meisje had even de tijd nodig om te wennen, maar inmiddels is ze helemaal klaar voor een nieuw baasje.

Wat Pancha in Spanje allemaal mee gemaakt heeft, weten we niet, maar ze heeft wel een behoorlijke rugzak. Het gastgezin omschrijft haar als een super lief hondje, maar wel duidelijk verlegen en angstig als het gaat om dingen die ze niet kent.

In huis gaat is ze helemaal vertrouwd en is ze ook helemaal op haar gemak. Ze wordt graag geaaid, en vind het heerlijk om zich op de bank tussen de kussentjes en onder de dekentjes te wurmen. Ook vind ze het heerlijk om tegen een van de andere honden in het gezin aan te kruipen. Ze kan prima eventjes alleen thuis blijven en ze is gewend aan katten en konijnen.

Buiten is het een andere hond, die alle geluiden en bewegingen registreert ze niet kent en dat ook nog best spannend vind. Ze zoekt daarbij gelukkig wel steun van het baasje en vraagt regelmatig om bevestiging. In het begin had ze niet het vertrouwen om buiten haar behoefte te doen, gelukkig komt dat nu wel meer en meer (binnen doet ze het netjes op een puppy-matje). Ze wandelt regelmatig in een grote roedel met andere honden (groot en klein), en dat gaat prima. Zoals het een echte spaanse diva betaamd, heeft ze het met regenachtig herstweer wel koud en draagt ze graag een jasje.

Pancha begint goed te wennen aan het leven in Nederland, maar ze is er nog niet. Ze zoekt dan ook een rustig gezin, waar liefst al een andere stabiele hond aanwezig is, die haar alle tijd gunnen om verder te wennen aan het leven in Nederland. Haar nieuwe baas woont idealiter ook op het platteland of in een rustige buurt zonder al te veel verkeer. We plaatsen haar liever niet in een druk gezin met jonge kinderen.
Pancha is in de buurt van Utrecht te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com