Parker

Ras: fox terrier

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2014

Grootte: 40-45cm

Beschrijving:

Parker is in december gevonden. Hij kon op dat moment niet goed lopen en was erg atactisch. Wat de oorzaak hiervan was is onbekend en wordt binnenkort nog verder onderzocht. Parker is in ieder geval al ruim 5 maanden stabiel en gaat eerder vooruit dan achteruit, dus het is zeker niks progressiefs.

Parker liep in het asiel altijd vrij rond tussen de andere honden, dat ging heel goed en hij was heel sociaal naar andere honden toe. In het asiel merkten ze wel al dat Parker echt een mensen-hond is en het liefst heel de dag bij je in de buurt is en zodra je gaat zitten op schoot wil liggen om geknuffeld te worden.

Parker is afgelopen weekend naar Nederland gekomen, hij was geadopteerd, maar in het nieuwe gezin reageerde een van de andere honden helemaal niet goed op hem omdat hij anders is dan anders. Hij is daarom nu naar een ander gastgezin gegaan. Daar reageren de honden gelukkig niet op hem, maar reageert hij helaas wel op de katten.

Parker heeft voor 8 juni een afspraak staan bij de neuroloog voor een MRI scan en verder onderzoek. Aan de hand daarvan kunnen we een betere prognose geven en gerichter een plekje voor hem zoeken.

Update 6/2020: Parker is inmiddels uitgebreid onderzocht door de neuroloog en is ook door de MRI scanner geweest. Daarop was gelukkig niks ernstigs te zien en de neuroloog vermoed dat hij een genetische afwijking heeft die veel voorkomt bij jack russel terriers, maar zeker ook bij fox terriers voor kan komen. We kunnen dit alleen niet bewijzen, maar alle andere mogelijke oorzaken voor ataxie zijn door de onderzoeken wel uitgesloten. Deze aandoening is gelukkig niet progressief en hij kan hier gewoon oud mee worden.
Doordat Parker veel energie verbruikt om stabiel te staan en te lopen is hij wel behoorlijk mager. Hij zou dan ook het beste een brok voor sporthonden of puppybrok krijgen om in zijn energiebehoefte te voorzien en we zijn aan het kijken voor een rolstoel voor hem zodat hij wat stabieler kan lopen.

In het opvanggezin doet hij het verder goed. Hij begint wat minder op de katten te reageren en kan steeds beter zijn rust vinden. Hij is gewend aan de bench en kan prima eventjes alleen thuis blijven.
Het is een open en op zijn eigen manier vrolijk hondje en hij vind alles en iedereen leuk en wil graag geknuffeld worden. Buiten vind hij wel alles wat beweegt interessant en zou overal achteraan willen lopen, los lopen is op dit moment dan ook nog geen optie. Tot nu toe is er buiten verder geen hond meer geweest die op hem gereageerd heeft en ook logeerhondjes bij het opvanggezin in huis reageren niet op hem.

Parker zoekt een huisje met een tuin waar hij lekker in kan scharrelen. Af en toe een blokje om zou hij leuk vinden, maar lange wandelingen zal hij nooit kunnen maken. We plaatsen Parker het liefst als enige hond. Heeft u een andere hond en heeft u toch interesse in Parker mag u zeker reageren, maar hou er rekening mee dat niet alle honden een match zijn door zijn afwijkende bewegingen. Hij wordt in ieder geval niet bij katten geplaatst.

Voor Parker geldt een aangepast adoptiebedrag. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 28/5/2020)