Pellie

Ras: kruising

Geslacht: reu

Grootte: volwassen 50-55cm

Geboortedatum: 9-2020

Beschrijving:

Begin oktober werd er op twee verschillende plekken een doosje pups gevonden in een vuilnisbak. Deze pups waren even oud en leken ongelooflijk veel op elkaar, dus vermoedelijk was het een nestje. De pups zijn opgevangen in een pleeggezin waar ze rustig mogen opgroeien. De meeste pups hebben inmiddels een baasje gevonden, alleen Pico en Pellie zijn nog over.

Pellie is een vrolijk ventje. Hij speelt heel graag met zijn broertje Pico en de andere pups in het opvanggezin. Er zijn ook volwassen honden aanwezig die hem leren hoe je je als hond moet gedragen. Daarnaast groeit hij op met katten, kippen en geiten. Pellie zal uitgroeien tot een flinke middelmaat. Pellie is de iets donkerdere, Pico is de wat lichtere.

Pellie zoekt een leuk gezin waarin hij verder mag opgroeien. Hij komt naar Nederland zodra de lock-down maatregelen hier versoepelen en zal vanaf dan in een pleeggezin te bezoeken zijn. Hij zal uitgroeien tot een flinke middelmaat (input 9/1/2021)

Update 29/8/2021: Pellie, nu Kenzo, is in februari 2021 geadopteerd en naar Nederland gekomen. Helaas zijn de persoonlijke omstandigheden van zijn baasjes veranderd en moet hij nu noodgedwongen worden herplaatst.

Kenzo is een lieve, energieke hond die het nodig heeft om actief bezig te zijn. Lange wandelingen maken, loslopen, actief spelen, met andere honden ravotten, hersenspelletjes, hij vindt het allemaal even leuk. Als hij niet voldoende aan zijn trekken komt, zal hij zelf in huis naar “spelletjes” gaan zoeken en kan er wel eens een kussen sneuvelen. Wanneer hij zijn energie voldoende kwijt kan, heb je aan hem een fantastisch gezellig vriendje voor het hele gezin. Omdat Kenzo zo actief is, heeft hij de neiging tot afvallen. Er moet dus op zijn voeding en gewicht gelet worden.

Kenzo kan prima een paar uurtjes alleen thuis zijn, mits er van tevoren goed met hem gelopen is. Hij heeft een bench en is gewend dat dat zijn plekje is waar hij altijd in mag liggen. ‘s Avonds slaapt erin, de deur is dan dicht, dit vindt hij erg fijn.

Kenzo is een aanhankelijke hond, maar hij kan wel onwennig en onzeker zijn wanneer hij nieuwe mensen ontmoet. Hij heeft dan echt de bevestiging nodig van zijn baas om te weten dat het oké is om naar de persoon toe kan gaan.

We zoeken voor Kenzo een gezellig sportief gezin dat het leuk vindt om actief met hem bezig te zijn. Kenzo kan in een gezin met kinderen en met katten worden geplaatst. Kenzo is nu hond alleen, maar zou een hondenvriendje wel heel leuk vinden. Als in zijn nieuwe huis geen hond aanwezig is, is het wel belangrijk dat hij voldoende interactie met andere honden kan hebben want dat vindt hij ontzettend leuk.
Kenzo verblijft momenteel in Bodegraven. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com