Penny

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2018

Grootte: 40-45cm (weegt ong 10kg)

Beschrijving:

Penny is in september in het asiel binnengebracht door mensen die haar niet meer wilden hebben. Het was een vreselijke rothond zeiden ze en heel erg agressief. Dat beide leek in het begin gelukkig heel erg mee te vallen, maar naarmate Penny zich meer thuis begon te voelen kwam meer en meer de ware Penny naar boven en bleek het geen makkelijke tante te zijn.

Penny zit sinds eind november in een pleeggezin in Nederland. Hier leeft ze samen met andere honden en hier heeft ze inmiddels aardig haar draai gevonden. Het opvanggezin omschrijft haar wel als een dametje met pit die niet zomaar voor elk gezin geschikt is.

Penny is een heel druk en actief hondje en alles aan haar is extreem. Als ze rent, rent ze heel hard, als ze springt springt ze heel hoog. Maar daarnaast kan ze ook behoorlijk fel reageren als ze ergens van schrikt of als ze bijvoorbeeld gecorrigeerd wordt of er worden grenzen gesteld.

Penny kan goed overweg met andere honden, zowel in huis als buiten aan de lijn. Ze luistert prima en blijft netjes bij de roedel en kan daarom ook prima los lopen. Ze is gewend aan een bench en lijkt verder geen verlatingsangst te hebben. Ze is atletisch en kan prima traplopen. Ze gaat graag mee met de auto.

Penny zoekt een baas met veel hondenervaring die duidelijk en consequent naar haar is in het stellen van grenzen. Ze wordt niet in een gezin met kinderen of met katten geplaatst. Het doen van iets actiefs waar ze haar ei in kwijt kan, zoals agility of speuren zou heel leuk zijn voor haar. Penny zit in Soest in de opvang. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 8/12/2020)